Molett modell

 

Gebe vagy dagadt? Arany középút? Örökös kérdés, amely mindig foglalkoztatja az embereket, kiváltképp a nőket.

A legtöbb nő a modellek „álomalakját” tűzi ki célul maga elé. Mindenki úgy szeretne tündökölni, ahogy a kifutó párductesű  modelljei. Nem számít, ha nem eszünk, és halálra dolgozzuk magunkat, elvárás, hogy az igazi „21. századi nő” legyen elbűvölő, csábító, és véletlenül se legyen a ruhamérete 34-esnél nagyobb. Amíg azon tűnődünk, hogy hogyan szabaduljunk meg a hurkáktól és az álnok narancsbőrtől, felcsillan a reménysugár. A divattervezők belátták végre, hogy nem csak a csontsovány hölgyek lehetnek bájosak és tökéletesek. A divatcégek egyre nagyobb számban gyártanak a teltebb hölgyeknek is divatos ruhákat és tartanak igényt a bemutatásukra is.

Viszont mi nők, elképedve figyeljük az képernyőn cikázó őrült magas tűsarkús, miniszoknyás, szőkített istennőket és mindennél jobban rájuk szeretnénk hasonlítani és kétségbeesetten küzdünk a kilókkal-sokszor eredménytelenül. Most végre megnyílt az út azok számára is, akik túllibbentek a 34-36-38-40-42-es és az ez utáni méreteken is, hiszen egyre több modellügynökség figyel fel a teltebb idomokra. Ráadásul 2010 a „ducik éve”. Nem jelent problémát a picipoci és a gömbölyded popsi.

A most tavasszal napvilágot látott amerikai divatújságokban indult a hús-vér nőkért kampány. Duci modelleket tettek a címlapra, akik bevállalták a lenge ruhákban való pózolást, annak ellenére, hogy nekik is lenne rejtegetnivalójuk. Ezzel pedig bemutatták, hogy igenis megbarátkoztak az alakjukkal és ezt nem csak maguk miatt tették, hanem miattunk is, akik otthon merengünk a tükör előtt a bikiniben és nem mozdulunk ki a fürdőszobából, mert szégyelljük a párnácskákat.Tehát a szépség nem a 90/60/90-en múlik, hanem azon, hogy elégedettek vagyunk e magunkkal.

Ma már nyitottak az emberek és a cégek is az efféle szépségideálra is, úgyhogy aki kedvet érez hozzá, nyugodtan modellkedhet még akkor is, ah 48-as méretű ruhát hord! Minden hozzáállás kérdése. Szóval mosolyt fel, bátorságot elő és akár mi is lehetünk a kifutók gyöngyszemei!

Grócz Virág

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.