Francia rakott burgonya

 

Sokkal ízletesebb, mint a hagyományos rakott krumpli. Nagyon egyszerű elkészíteni, vacsira is nagyon finom! Próbáld ki Te is!

Hozzávalók:

10 db burgonya, 1 szál lecsó kolbász, 7 db tojás, 1 v. hagyma, 20 dkg sajt.

A besamel mártáshoz 10 dkg vaj, 2-3 ek liszt,  2 dl tejszín,  5 dl tej, fehérbors, vegeta.

A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával.Egy nagyobb  edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt. Ezeket jól összekeverem.

Ezután kell elkészíteni a besamel mártást:

A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben, hozzáadom a lisztet, kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. ( Azért írtam kb. mennyiséget mert nem szoktam mérni, hanem attól függően adagolom,hogy mennyire sűrűsödik be ) Folyékony mártás sűrűségűnek legyen.

Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul.

 

forrás: http://andi1976.gportal.hu

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.