Hajápolás természetesen


Saját kezűleg elkészíthető hajápolásról szóló e-mailt kaptam a napokban, gondoltam megosztom a kedves olvasókkal. Az alapanyagokat a hűtőből és a kamrából kell összeszedni és remekül karban tarthatjuk a hajunkat.

 
Olívaolajos pakolással felfrissíthetjük, fényessé tehetjük hajunkat. Négy evőkanál olívaolajat és egy tojást összekeverünk, felkenjük a hajunkra és húsz perc múlva leöblítve csodás tapintású, fényes hajat kapunk.

Dúsító hatás elérése érdekében kenjünk mézet  – 2,5 dl vízzel kikeverve –  a hajunkra. Masszírozzuk bele óvatosan a hajunkba!

A szálkás, töredezett hajunkra használjunk avokádókrémet. Elkészítése egyszerű, meghámozzuk a gyümölcsöt és összepréseljük a gyümölcshúst. Majonézzel kikeverve már használható is a hajunkon, melytől erőtől duzzadó lesz a hajkoronánk.

Ha tehetjük, hagyjuk természetes levegőn megszáradni a hajunkat, a hajszárító sajnos nagyon roncsolja a hajat. A hajvasalást se használjuk mindennap, mert azzal is csak gyengítjük hajszálainkat, főleg ha hajfestéket is használunk.

Éjszakára kössük kontyba a hajunkat, akkor kevésbé fog összekócolódni, és nem kell a fésűvel tépni, szakítani a hajszálainkat.

Bodnár B.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.