Ha a férfi hazudik

„A férj belépett az előszobába, a fogasra akasztotta a felöltőjét és megpróbált feltűnés nélkül a konyhába osonni. A feleség ekkor hirtelen élé állt.
–        Hol voltál idáig?
Késő éjjel van!A férj persze azonnal magyarázkodni kezdett: hogy a munka a nyakáig ér, a munkatársak otthagyták… és így tovább, ömlött belőle a szó.

A feleség türelmesen végighallgatta a magyarázkodót, majd nyugodtan annyit mondott: Te megint hazudtál. Látom az orrodon!” Ugye ismerős a jelenet? Gyermekkorunk óta, halljuk a kijelentést:„Te hazudsz, már megint puha az orrod!” S, úgy képzeltük, hogy a híres regény a Pinocchio „legendája” csupán az egész. Pedig nem.Az amerikai tudósok, speciális kamerák segítségével, amelyekkel a vérerek állapotát vizsgálták érdekes felfedezést tettek. Az az ember aki hazudik, annak nő az orra. A betegséget „Pinocchio effektusnak” nevezték el.


Mi árulja el vajon egy férfi mikor hazudik? A Chicagói egyetem kutatói a felfedezést felhasználva továbbmentek. Felfedezték, hogy annál az embernél aki hazudik egy bizonyos vegyi anyag, az úgynevezett „kateholamin” szabadul fel, amely az orr növekedését idézi elő. Mint ismeretes, a biológusok előtt már bizonyított tény volt, hogy az ember orra az egyetlen szerv amely egész életében növekedik. A bizonyíték erre, ím megvan: A hazugság! De nem csak az orr nő meg ilyenkor. A férfiaknál ez kihat a nemi szervre is. Növekedni kezd. Két amerikai írónő, a „A férfiak miért hazudnak s a nők miért sírnak?” című tanulmányában azt a tanácsot adja a feleségeknek: „Ha nem vagyunk bizonyosak férjünk igazmondásában, vegyük le róla azonnal a nadrágot!”

Végül is mi árulja el, hogy a férfi vajon hazudik e?

Íme néhány praktikus tanács:

  • Az arc izmainak remegése. – Az agy megpróbálja megakadályozni, hogy bármiféle érzelem kiüljön az arcra,
  • Nem néz a szemünkbe! – az a férfi aki hazudik, megpróbálja kerülni a tekintetünket. Ha ez szobában történik, általában az ajtó felé kacsingat.
  • Keresztbe vetett láb, illetve karba font kéz.
  • Mosoly, összeszorított ajkakkal.
  • Összezsugorodott pupilla.
  • Gyors beszéd – a hazug ember, gyorsan túl akar lenni mindenen.
  • Fejbólogatás, gyakori „igen és nem” mozdulatok.
  • Kéz elrejtése – a férfi ilyenkor általában zsebre rakott kézzel beszél.
  • Rosszul, illetve értetlenül ejtett szavak.
  • Túlzott kedvesség, nyájasság – egyszerűen be akar vágódni.Forgó LászlóEz is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.