Cleopatra


VII. Kleopátra Philopatór (Kr. e. 69 – Kr. e. 30) Egyiptom királynője, a Ptolemaiosz dinasztia utolsó uralkodója és az ország utolsó hellenisztikus vezetője volt. Az utóbbi években a történészek sokat foglalkoztak Kleopátra szépségével, melyet erősen megkérdőjeleztek.


 

Alátámasztani látszik szépségének vitatását az a tény, hogy Kleopátra már nem az 1300 évvel korábban élt és híres mellszobbra alapján valóban gyönyörű Nofertiti (Nofretéte) által képviselt egyiptomi nép gyermeke volt, hanem az Egyiptomot  Kr.e. 332 -ben meghódító makedónok – egészen pontosan – Ptolemaiosz leszármazottja! A makedón nők testi jegyei, és megjelenésük pedig  eltérő volt a kecses és vékony arcvonásaokkal bíró egyiptomiaktól.

A korából pontos leírások vannak, amit az orrát elég nagynak mutatják be. Habár, akkoriban egy nagy orr, dominanciát és erőt sugárzott. Egy római történész Cassius Dio, ezt írta a csinos történelmi személyiségről: Kimagasló szépségének köszönhetően, és annak, hogy a legelbűvölőbb hang birtokosa volt, képes volt mindenkivel elfogadtatni az akaratát.

Nagy orr vagy sem, elbűvölt, csábított és a Római Birodalom legerőteljesebb vezetőinek szült gyermeket, Julius Caesarnak, és Marcus Antoniusnak. A fent említett elfelejtette, hogy otthon felesége van, és elvette feleségül Kleopátrát.

 

(Képünkön a gyönyörű Monica Belucci Kleopátraként.)

forrás: tortenelemklub.hu

 


Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.