Utópia, amely valóság lett!

Húsz éve hibernált embrió – életre kelt. Először történt meg a világtörténelemben, hogy egy húsz évvel ezelőtt lefagyasztott embrió, életre kelt – adta hírül nemrég a brit The Sunday Times. – Olyan esemény ez, amely lehetőséget ad arra, azoknak a nőknek, akik később szeretnénk szülni, illetve a jelen pillanatban még lehetetlennek tűnik számukra.


A negyvenegy éves asszonyt, tíz évig kezelték meddőséggel, és mivel a javulás jelei nem mutatkoztak nála, az orvosok felkínáltak neki egy lefagyasztott embriót, akit egy család engedett át, az orvostudománynak, mivel az öt megtermékenyült embrióból csak egyet kértek. Az akkori orvosi technikák már lehetővé tették a hibernálást, ezért a „babákat” lefagyasztották. Ezek egyikét ültették be, a meddő asszony méhébe, aki kilenc hónap után egészséges gyermeknek adott életet.

Egy utópia életre kelt…

Nincsenek adatok arról, hogy meddig maradhat hibernált állapotban egy embrió, ám a tudósok véleménye szerint „elméletileg” az idő korlátlan. Az angol törvények azonban ennek gátat szabnak, mert a mai szabályozás szerint a lefagyasztott embriót 55 év után meg kell semmisíteni.

Az új felfedezés, sok anyának ad lehetőséget arra, hogy gyermeket szüljön – jelentették ki az orvosok. Hiszen több évtizedes várakozással akár nagyanyák is szülhetnek…

Az erkölcsi oldalát tekintve a dolognak, a gyermekvédők tiltakoznak, hiszen mi történik a „fel nem használt embriókkal”, ami ugyanis egyértelmű a gyilkossággal! Vannak elemzők, akik azzal az ajánlattal álltak elő, hogy a megtermékenyült, lefagyasztott embriókat, örökbe kellene adni, és így már eleve szülők lennének azok, akik csak később tudnak szülni.

Forgó

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.