Testvérek egy szobában – Lány és fiú


Lehetetlen?  Ha körülményeink nem teszik lehetővé, és mindössze egy szoba áll rendelkezésünkre, melyet nagy nehézségek árán, de végül is, kinevezünk gyermekszobának, összezárhatjuk-e, a különböző nemű gyermekeinket? Sokszor és sok helyütt felmerült már ez a bizonyos kérdés. Mi ugyan nem vagyunk Nagy Sándorok, s nem is ama bizonyos Gordiuszi csomó előtt állunk, de bármennyire is lehetetlennek látszik, van rá megoldás.


Még gyermekeink aprócskák, az önálló tér számunkra nem igazán fontos, de ahogy növekszenek, ezek az igények egyre jobban a felszínre kerülnek. Főleg olyankor, ha a különböző neműek.

Ilyenkor persze a szülő kétségbeesik, hiszen sem a zsebe, sem pedig – főleg a panelban élőknek – maga a tér sem engedi meg, hogy külön szobát kapjanak.

A szakértők szerint van megoldás. Ha tehetjük, ilyen esetekben válasszuk a legnagyobb szobát, engedjük át azt a gyermekinknek, majd osztjuk el a teret, vizuálisan, improvizált polcrendszerrel, ahol, könyvek virágok könnyen elférnek. Először is nagyon esztétikussá alakítja a teret, másodszor pedig, két külön szobát kapunk. A szoba színét is hasonlóképpen válaszuk el. A lányka szobarésze kapjon rózsaszín, okkersárga árnyalatokat, míg a fiús részt festjük zöld- narancssárga árnyalatúra. A két „gyermeksarok” máris megszületett. A berendezés legyen minél egyszerűbb, maradjon hely az íróasztaloknak, a ruháknak, de azért ügyeljünk arra is, hogy maradjon egy közös találkozási pont. Ide tehetjük a tv sarkot, két kis felfújatós műanyag fotellal, vagy csak úgy „véletlenszerűen” eldobált ülőpárnákkal, ahol a gyerekek – mintegy találkozhatnak – beszélhetnek, játszhatnak.

A többit pedig bízzuk rájuk.

A hatás nem fog elmaradni, és a szokásos nembeli különbségekből szármázú „civódások” a minimumra csökkenthetők ezzel

Sok szerencsét!

(forrás: YUmama)

Forgó

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.