Morzsás karfiol

 

Könnyen és gyorsan elkészíthető,
nagyon finom, karfiolos egytálétel,
de sült húsok mellé köretnek is kiváló!




 

Hozzávalók:

1 szép fej karfiol
4-5 ek. zsemlemorzsa
kevés zsiradék
1 kis pohár tejföl

A karfiolt mosás után rózsáira szedjük, átöblítjük, majd kevés vizben feltesszük párolni, sóval, őrölt vagy egész köménymaggal ízesítve.

Míg készül:

Kevés zsiradékon a zsemlemorzsát megpirítjuk.Ha a karfiolrózsák megpuhultak, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hozzáöntjük a pirított zsemlemorzsához. Óvatosan keverjük, hogy a rózsafejek ne nagyon törjenek össze.Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

K.Márta

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.