A puding próbája


Hölgyeim és Uraim!  Leendő Beszélgető Társaim !

Itt a nagy alkalom, hogy teszteljem magam , de mégis, inkább azért írok, hogy visszajelzést kapjak arról,tudok- e úgy írni, hogy hassak rád, érdeklődést váltsak ki belőled, gondolatokat ébresszek benned, s válaszolásra késztesselek.
–  Miért is …

Mert úgy gondolom, nem elég, hogy én adom át Neked a gondolataimat. Nem elég, mert azt akarom, hogy kérdezz, hogy felelni is tudjak, s én is megkérdezzelek.

– Miért is …

Mert úgy gondolom, hogy akkor beszélgetni fogunk. Beszélgetni már pedig jó. Ha beszélgetünk, egyik gondolat szövi a másikat …  tudsz olyat mondani, ami engem érdekel, tudok mondani olyat, ami Téged érdekel, s lám, már látom is hogy felcsillan a szemed, hisz felfedezted benne önmagad, mert ezek a beszélgetések rólad – rólunk szólnak …

– Vágjunk is bele!

Az első kérdésem – Ma reggel hogyan ébredtél?-  Miféle kérdés ez – gondolod magadban. Nem véletlenül kérdezem. Ma reggel vásárolni voltam, s kedves kis barátnőmmel futottam össze. Évára rá sem ismertem. Karikás, árkos szemekkel őgyelgett a boltban. Nem is mertem megkérdezni tőle, hogy mi van vele, de kérdés nélkül is mondta. – Jaj, olyan nagyon fáradt vagyok. Semmire sincs időm, reggel rohanás, a kicsit az oviba, a picit a bölcsödébe, épp hogy a munkahelyemre beesek. Munka után főzni is kellene, de a gyerekekkel is jó lenne többet foglalkozni, meg hát ott a férjem is. Hogyan lehet ezt úgy csinálni, ne lógjon mindig a nyelvem, s én is meg a családom is jól érezze magát?

– Belekaroltam kis barátnőmbe, egyenesen a kávézó fele vettük az irányt. Egy kis kényeztetés, csak egy csöppnyi idő, mit beszélgetésre szántunk, s Éva – kezében habos kávéjával- , mintha megnyugodni látszott volna…

– Te ma reggel hogy ébredtél? Talán karikás szemekkel? Szeretnéd tudni, miről is beszélgettünk?

Ha igen, kérlek, írd meg nekem, Te hogy érzed magad, s én ígérem Neked, hogy elmondom, miket is mondtam Évának.

Üdvözlettel,

Fodor Zita


Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.