USB kábel és virágföld-avagy mivel játszik a gyerek?


Ahogy a reklámban is mondják, mikor már Annácskát vártuk, akkor is a legjobbat akartuk megadni neki. Nos, mi nem Annát, hanem Lillát vártuk, de persze mint minden szülő, mi is a legjobbat akartuk neki megadni. Megrögzötten jártuk körbe a játékáruházakat, keresve a tökéletes ajándékot a még meg sem született gyerkőcnek.

Vettünk csörgőt, felhúzható, zenélő izéket, könyveket, plüssöket és hűtőrágókákat, hogy ez utóbbit minek, fogalmam sincs, hisz mint később kiderült, a gyerek 9 hónaposan növeszt fogat. Legalábbis nálunk. Ehhez jöttek még a rokonok, barátok ajándékai, így felkészülten vártuk a nagy napot. Lilla megérkezett, hazajött és nem játszott semmivel.

Ott kezdődött, hogy három hónapos koráig rendeltetésszerű használat következtében csak sírt, mivel szegénykém igencsak hasfájós volt. A csörgők és plüssjátékok azonban ezután is érintetlenül hevertek a lakásban szerteszét, lányunkat csak az érdekelte, hogy hogyan lehetne átvergődni a hasáról a hátára, majd onnan vissza. Újabb három hónap telt el ezzel.

Azóta kitárult a világ. Gondoltuk, igen, most jön el a mi időnk, előszedhetjük a játékokat. De persze nem így történt. A világ-, mint azóta számunkra kiderült- egy nyolc-kilenc hónapos babának az USB kábelt, a virágföldet, a laptopot, a hozzá tartozó egeret és persze a ruhacsipeszeket jelenti. Próbálkozhatunk bármivel, nálunk ezek az örök kedvencek. Az USB kábel ugye rágható és hajtogatható; a virágföld rendkívül finom; a laptop és az egér egyszerűen csak tiltott terület; a ruhacsipesz pedig sokszínű és beteríti az egész lakást, ha sikerül kiborítani a tartójából.

Mi azóta nem vásárolunk játékot, csupán a megfelelő pillanatban előrántunk egy-egy kedvencet, kinyitunk egy addig csukott fiókot vagy elérhető helyre teszünk egy nagy táskát. Gondolom változni fog ez is, és néhány év múlva már el sem lehet rángatni a gyereket a játékboltok polcaitól (megjegyzem ez nem lesz olyan vicces időszak), úgyhogy most igyekszünk kiélvezni a játéktalanság minden percét és nagyokat nevetünk gyermekünk legújabb kincsein. Ti emlékeztek még mikkel játszott kúszó-mászó csöppségetek?

 

Végh-Kósa Anita

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.