Ecker Szilvia “párizsi” divatbemutatója

Régen írtam Hodmaminak, mert az utóbbi időben futóversenyre keltem a rohanó világgal. Nem kérdés ki győzött.
Viszont szombat este divatbemutatón voltam Hódmezővásárhelyen. Ecker Szilvia, vásárhelyi divattervező csodálatos kollekcióját néztem meg a zsúfolásig megtelt teremben. A kíváncsi nézők ruházata elég vegyesre sikeredett (nadrág-blúz vs. kisestélyi ruha), mint ahogyan a közönség soraiban megtalálható korosztály is széles skálán mozgott.

Sokan eljöttek; doktornők, ügyvédek, üzletasszonyok, kozmetikusok, hajszobrászok…és még sorolhatnám… természetesen néhány férfi is engedett a meghívásnak (szerintem nem bánták meg). Valóban egy színvonalas társasági eseményen vettünk részt. Az elismerő kritika a kezdeményezést és a divattervező csodás munkáit illeti.

Mert a szervezés sajnos hagyott némi kívánni valót maga után: a terem két (nem teljes szélességben) összenyitott helyiségből állt, így a túlsó teremben tartózkodó közönség a szépséges modellek fordulás előtti utolsó 3-4 lépését látták, s mivel az ülőhely kevésnek bizonyult, a hátsó sorokban, a fal mellett szorongó emberek a ruhaköltemények csak deréktől felfelé viselt darabjait csodálhatták meg. Kár, mert a kollekciót egészben kellett volna látni, cipővel együtt. Véleményem szerint akár egy kivetítővel is már oldható lett volna ez a feszültség.  A konferanszié hangja a terem túlsó végében ülő és álló vendégekhez nem igazán jutott el, sebaj, a ruhák miatt voltunk ott…

Kár, hogy a  kidolgozatlan szervezéssel megfosztották a nézők jó részét a Párizs-élménytől. A pompa, az elegáns díszlet, a feszélytelenül sétáló manökenek látványa minden kíváncsi tekintetnek járt volna.
Már csak a gyönyörű meghívók szétküldése miatt is, de mindenekelőtt a divattervező alapos, egyéni megoldásokra törekvő munkájának megtekinthetőségéért megérdemelt lett volna a kifutó teljes láthatósága.

 

Gratulálok Ecker Szilviának az egyedi és elegáns, francia szabászatot követő ruhakollekciók megálmodásáért! Még több ilyen rendezvény kellene a hódmezővásárhelyi nőknek!

B.

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.