A Szerelem betege…


Ha ellenállhatatlan szerelemi láz éget bennünket, biztosak lehetünk abban, hogy egy igen veszélyes kór kerítette hatalmába testünket, melynek alapszimptómái: fáradság, állandó fejfájás, magas vérnyomás, szívritmuszavar. Ez a „szerelem betegsége”.Jó párkapcsolat nincs összeröffenés nélkül. Ez egy természetes folyamat, csak mindannyian másként, és másként éljük meg. Egyeseknek egy kis veszekedés, a szellemi érés folyamatát jelképezi, mások viszont ezt az elkövetkezi szakítás előjeleként fogják fel. A női érzékeny lélek, egy veszekedés után, még napokig szenved, míg a férfiak fél óra múlva elfelejtik az egészet, annyira, hogy szinte nem is emlékeznek rá. Figyelmeztetni kell őket! S, a válasz leginkább: Ja, akkor? – és ezzel elintézettnek tudják a dolgot. A baj, csak akkor kezdődik, ha a női lélekben a veszekedések után bizonyos ellenállhatatlan szerelemi láz alakul ki, amely mintegy előjele annak, hogy immár beleestünk a betegségbe, melyet az amerikai pszichológusok: „a szerelem kórjának” neveznek!

Mint ismeretes a női test, a stresszre kimondottan érzékenyen reagál. A Kaliforniai egyetem kutatói hosszas kutatások után, arra a következtetésre jutottak, hogy a pártkapcsolatokban bekövetkező konfliktusoknál a nők sokkal érzékenyebben reagálnak, sőt, egyenesen népiesen szólva „belebetegszenek”. Ez a „belebetegedés” egyenesen arányos, a veszekedés nagyságával. Olyannyira, hogy valódi betegséggé alakul át, amelyet különböző tüntetek, kísérnek. Gyors szívverés, megemelkedett vérnyomás, és depresszió. Ezek az első szimptómák. Mivel a női test, a lélekkel nagyon is szoros kapcsolatban van, a nők minden veszekedést, egy – egy összeomlásnak élnek át, és napokig szenvednek tőle. Ha ezek a veszekedések sűrűsödnek, a test, regeneráló készsége csökken a rövid időintervallum miatt, és átmegy egy állandó betegségbe, amelynek súlyos következményei vannak.

Első jele ennek az ellenállhatatlan szerelmi „láz”, amely fokozódva társul hatalmas fáradságérzettel, állandó fejfájással, majd folytatódik a különböző fertőzésekre való hajlammal. Így az ebben a betegségben szenvedő nők, nagyon könnyen kapnak vírusfertőzést, tüdőgyulladás… mindenféle és fajta allergiás megbetegedést… végül pedig depressziót, illetve átmegy valamiféle személyiség zavarba, amelyben az önbecsülés is sérül.

A „szerelem betegségének” tünetei:

–          Hirtelen rátörő szívritmuszavar

–          Állandó, vagy sűrűn jelentkező ismeretlen fejfájás

–          Ekcémás kiütések, pattanások a bőrön

–          Álmatlanság,

–          Felerősödött izzadás

–          Vágások, sebek lassabb begyógyulása

–          Rémálmok

Forrás (sv)

Forgó László

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.