A láb vizuális diagnosztikája, reflexológiája

Régen kavicsos, homokos úton, hegyre föl és le, mezítláb vagy vékony, papucsszerű lábbelikben az emberek sokat jártak gyalog, használták a lábukat, ami a sírig kísér. Nem is volt annyi betegségük, mint ma, amikor aszfaltos utakon járművekben, autóban ülve utazunk, lábunkat tűsarkú, hegyes orrú cipőbe szorítjuk, ujjainkat – melyek fejünkkel, s a rajta lévő érzékszervekkel állnak kapcsolatban – teljesen összenyomjuk.

Aki ilyen cipőt hord, nem csodálkozhat, ha migrénes, fejfájós, nyakfájós, rosszul hall, gond van a szemével, a fogai elkezdenek romlani, s a talppárna összeszorítása miatt felső légúti panaszai vannak.Elvileg mindenki egészségesen születik, tehát ezt csak elrontani lehet.
Az agyonfegyelmezett, szorongó, félő, izguló kisgyerek izomtónusa is feszült, ez kihat a gerincére, s járása egyre inkább elromlik. Zárkózottsága csámpásságban is megnyilvánulhat. Ehhez kell még egy rossz cipő, s máris kialakulnak a deformitások.


A bütyök a folyamatosan nyomás alatt lévő csont gyulladása, az ebből következő szaru felhalmozódás. Kialakulásának lelki hátterében ott a magányosság, fájdalmas élethelyzetek, szorongás, a szülőkkel kapcsolatos lelki sérülés, veszteség-élmény, rossz szülő-gyermek kapcsolat, esetleg a szülő korai elvesztése. Körömcipő nélkül, férfiaknál is kialakulhat a bütyök, az okok egytől egyik a magzati korra, vagy a későbbi szülő-gyermek kapcsolatra vezethetők vissza.

Tyúkszem helytelen táplálkozás következtében is kialakulhat (túl sok szénhidrát, édesség fogyasztás). Lelki háttere lehet a túlzott kapaszkodás valamibe, amit már rég el kellene engedni. Ennek fizikai megnyilvánulása a lábujjak kapaszkodása, mintha a cipőben is markolnának, így kiálló részük túlzott nyomás alá kerül, öregkorra az inak meg is rövidülnek, az ujjak behúzódnak.Bőrkeményedés keringési zavart jelez az elhelyezkedésének megfelelő zónában, vagy az ahhoz kapcsolódó szervnél. Ha fájdalmas, kocsonyás dudort észlelünk, majd rizsszemnyi – egyre növekvő – göböcskék tapinthatók, melyek megkeményednek, érdemes őket mielőbb szétmasszírozni, ezzel serkenthetjük az adott szerv működését.

Ha pedikűrös távolítja el a bőrkeményedést, tyúkszemet, fontos tudnia, hogy mi a kialakulás oka, (pl. rossz cipő, súlypont elosztási hiba, rövidebb láb, csipőficam stb.). Ha a bőrkeményedés egy beteg szerv reflexzónáját védi, ne távolítsuk el, mert fellángolhat a baj, s még nagyobb bőrkeményedés nő! Áztassuk ki, maszszírozzuk meg, s javítsuk a lábfej vérkeringését lábtornával.

Ha a talppárnán van bőrkeményedés, ez a váll zónával és a túlzott teherviseléssel, esetleg mások terheinek cipelésével függ össze. Átmeneti eltávolítása nem old meg semmit, ám ahogy a személyiség változik, úgy változik a lába is.

Hölgyeim és Uraim !

Szenteljenek kellő figyelmet lábaiknak, hiszen minden nap, jelentős terhet pakolnak rájuk. Éppen ezért fontos megfelelő ápolásuk, gondozásuk, hiszen feladatukat életünk végéig kell, hogy végezzék.

 

Forrás: http://masszazs-varazs.5mp.eu

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.