Hátrányos helyzetű nők


Lelki krízisről akkor beszélünk, ha valaki olyan helyzetbe kerül, amit egyedül képtelen megoldani, ezzel együtt jár a nyugtalanság a kétségbeesett állapot. Ezért mondják ilyenkor először, hogy pozitív gondolkodás!

 

 
–          Próbálkozz!

–          Gondolkozz!

–          Higgy!(magadba és abban, amit szeretsz)

Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy egy nő hátrányos helyzetbe kerüljön. Lehet ez a család miatt, munkahely elvesztése, közeli hozzá tartozó halála, akár alkohol is! Ami sajnos mégis a leggyakoribb az a családi erőszak, ez lehet fizikai, de lelki fájdalom miatt is! A nők legtöbbje nem tud hol segítséget kérni. A lelki terror még fájdalmasabb és sokkal hosszabb ideig tart. Sajnos rengeteg nő él így! Nem akarják felfogni mi is történik velük.

A történet egy középkorú nőről szól, aki évek óta él lelki terrorba. A férje folyamatosan szóban gyalázza, más férfiakkal hozza kapcsolatba. A nő nem tud elmenni, dolgozni, egyrészt nem engedi a férje –  legyen otthon a gyerekekkel.

Ezek persze csak kifogások, hogy feleségét maga mellett tartsa!

De képzeletbe nevezzük őket el, a férj Károly, a feleség Erika. Így könnyebb írni a megtörtént történetet. A sok lelki problémák miatt Erika már nyugtatót szed. Rengetegszer volt már olyan érzése, hogy nincs értelme az életének. Ami még segít neki a gyermekei, akikért harcol.

Károly ezeket nem veszi észre!

Erika pedig sokszor őszintén elmondja érzéseit. A lelki gondok mellett még az anyagi helyzet is nehezíti a család életét!

 

Az ilyen problémák is fontosak, és bizony Erikának, de a többi hasonló nőnek is jó lenne tudni

Ki segíthet ilyenkor?

Szabó Mária

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.