Bálint Brigitta: Fűben – fában mesék


Tüdőgyulladásom kiheverése érdekében ágyban fekvő beteg voltam, amikor megkaptam ezt a könyvet, hogy teszteljem a gyerekeimen. Örültem a feladatnak, mert imádom a könyveket. Kíváncsian vártam, hogy kislányaim hazaérjenek, és elkezdődjön a meseolvasás. A könyv mérete tökéletesen kézbeillő, a betűválasztás olvasóbarát. Ez az első olyan gyerekkönyvünk, amely elérhető a kisebb korosztály számára is, hiszen a mesékhez tartozik egy oldal színező is. Ez azért hasznos, mert így aztán láthatóvá vált számomra, hogy az általam olvasott mese főhőse milyen képben, színvilágban jelenik meg gyermekem fantáziájában. Tudod, még miben új ez a mesekönyv?

18 mesén keresztül ismerteti meg velünk,-  szülőkkel és gyerekekkel egyaránt – a gyógynövények áldásos hatását. A főhősöket kísérve részesei leszünk több kalandnak is, melyekben a megoldást többek között a kamilla, a csalán, a cékla, vagy épp a hársfa nyújtja. A szerző a rövid történetek végén egy aranyos kis verssel fokozza a jókedvet.
Gyermekeim kedvelték, ahogyan a tájleírások által eléjük tárult a természet, és  hangosan kacagtak a főhősök vicces nevein. Külön programként megkerestük a neten a gyógynövények fényképeit. (Ez tavasszal, nyáron a természetet járva újra elővehető játék lesz.)

A 107 oldalas mesekönyvben jutott hely a felnőttek számára is: több oldalon keresztül függeléket találunk a mesékben elhangzott gyógynövények tulajdonságairól, felhasználási területéről. Bevallom, engem itt értek meglepetések!

Mindenképpen ajánlom ezt a könyvet azoknak a szülőtársaimnak, akiknek szintén fontos a környezetvédelemre, a természet iránti szeretetre nevelés, hiszen ezzel a mesekönyvvel a természettel való harmónia alapköveit adhatjuk gyermekeink számára. És tehetjük mindezt a természetgyógyászatban jártas, gyakorló anyukaként kreatívan tevékenykedő szerző által – mesébe burkolva.

 

LN.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.