Szilveszteri unaloműző


Idén kisgyerekes családként valahogy úgy esett, hogy otthon, párnák és társasjátékok közt töltöttük a szilvesztert. Nem vagyok egy nagy televízió-rajongó, de mi mással is üthettük volna el az időt, mint egy kis háttér televíziózással. Nagy volt aztán a döbbentet, mikor azt tapasztaltuk, hogy egyszerűen nincs mit nézni.
Kezdtük az egyik nagyobb kereskedelmi csatornával. Itt konkrétan


ezerszer lejátszott Bud Spencer és persze Jackie Chan filmet láthattak a kedves nézők, amiktől engem személy szerint még hétköznapokon is kiráz a hideg, nemhogy szilveszterkor. Így itt összesen talán három másodpercet időztünk, mikor végül áttértünk a másik nagy kereskedelmi adóra. Itt sem a megszokott forgatókönyv volt, hanem az egyébként sem túl nagy agykapacitást követelő Ezek megőrültek műsorának best of adása. Bevallom, az első öt perc még vicces volt. Majd egyszerűen a képernyőn egy másodpercre jutó Kiszel Tünde, Pákó és Karda Bea áradat telítődött bennem és elérte azt a szintet, ami már nagyon nem volt humoros. Komolyan egyik nagy adó sem képes saját gyártású, eredeti, vicces és szórakoztató szilveszteri műsorral előállni? Költségvetés talán lenne rá a tavalyi év tehetségkutatóinak hatalmas bevételéből.

Sajnos a közszolgálati adók sem tudtak bennünket hosszabb távra lekötni, így a kapcsolgatás közepette végül az ATV mellett tettük le a voksunkat, ahol nagy meglepetésünkre a Bagi-Nacsa páros rendkívül színvonalas és vicces műsorát láthattuk. Beszóltak gyakorlatilag a teljes celebvilágnak, poénjaik kifejezetten jók és szilveszterhez méltóak voltak. Mindenesetre furcsa, hogy egyedül ez az adó volt képes értékelhető évbúcsúztató műsorral előrukkolni.

Nyilván az utóbbi hónapokban, években már lehetett érezni a csatornák műsorainak színvonalzuhanását, hiszen akárkit kérdezek, mindenkitől azt a választ kapom, hogy egyszerűen nem tudnak mit nézni. De ugyanakkor fel kell tennem a kérdést, hogy valóban annyira buták és megvezethetőek vagyunk, hogy bármit benyelünk? Valóban akkor fontos csak a néző, amikor valamelyik tehetségkutató vagy valóságshow műsorba kell sms-eket küldözgetni hetvennyolcadik felszólításra vagy esetleg elvárható lenne, hogy ilyen napokon azt tegyék a csatornák, ami egyébként törvényileg meghatározott feladatuk, azaz szórakoztassanak? Nálam ez utóbbit nem sikerült elérni, így végül szégyenszemre kidőltünk 11 óra magasságában és nosztalgiáztunk róla egy kicsit, hogyan teltek gyerekkorunkban a szilveszterek, amikor még az egész család otthon ült a televízió előtt, nagyokat nevettünk, mókáztunk, társasoztunk és beszélgettünk.

 

Végh-Kósa Anita

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.