A gyermeknevelésről

Az egyik legnehezebb feladat mikor a gyermeknevelésről beszélgetünk. Mindig ott van bennünk, hogy jól csináljuk-e? Biztos, hogy a gyermekünk mindent megkap – minden téren? Nem vagyunk-e túl engedékenyek? Vagy túl szigorúak? Úgy akarjuk a gyermekeinket felnevelni, hogy méltóképpen léphessenek az élet nehézségei elé, bátran, ügyesen oldják meg a feladatukat.


Akkor is mikor még kicsik, de akkor is mikor felnőttek lesznek. Talán senki sem tudja pontosan a választ mi a helyes? Mit kell, és hogyan kell tenni mikor gyermeket, nevelünk.

Hiszen mindenkinek más az elképzelése erről, sajnos viszont olyannal is találkozhatunk mikor ezen a téren egyáltalán nem fontos a szülő számára, hogy hogyan , milyen körülmények között nő fel egy gyermek. Bátran írom, hogy fontos a pénz, hiszen úgy tudjuk meg venni azt, amit szeretnénk a gyermekünknek adni, de mégis a legfontosabb a szeretet, amit adunk és viszont kapunk!

És ezt nem mindig szavakkal mondjuk, hanem éreztetjük is. Szerintem ez az egyik legcsodálatosabb érzés, és az is, mikor a nagy, vagy a kicsi gyermek elénk áll, átölel, és azt mondja, szeretlek anya!

Ezt semmi, és senki sem pótolhatja!

Kívánom, mindenkinek legyen benne része!  Szeretném folytatni! Jó lenne, ha csatlakozna más is ehhez a témához!

Szép napot!


Szabó Mária


Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.