Születésnap

Torta, ajándékok, meglepetések, ünneplés, boldogság. Talán ezek a szavak fejezik ki legjobban egy átlagos születésnap jelentését. Ez a nap mindig egy mérföldkő az ember számára, hiszen minden egyes eltelt évben ott rejlik tudása, tapasztalata, élményei.

Úgy vélik, hogy a születés napjának ünneplését a perzsiai Mithraizmus vallásból vették át az európai népek. Bár a születésnapi ceremónia legősibb formája ide vezethető vissza, valójában csak a XX. század elején terjedt el az igazi ünneplés.
Napjainkban már a világ minden részén végigsöpör ez a vidám ünnep. 

Érdekesség viszont, hogy az ortodox vallásban a nevek napját fontosabbnak tartják a születés napjánál, Japánban pedig nem maga a világra jövés pillanatát, hanem a fogantatás napját tartják nagy becsben.

A születésnap dátuma is lényeges egy bizonyos tudományág, az asztrológia körében. E szerint születésünk időpontja befolyásolja jellemünket és mindennapi eseményeinket.

Az asztrológusok a bolygók állását, valamint a csillagok és csillagképek szimbólumait vizsgálva vonják le következtetéseiket.  A csillagok szerint tehát létfontosságú az időpont, amikor valaki megszületik.

A Hód-mami portál számára április első napja ez az időpont, ugyanis azon a napon alakult meg. 2010 áprilisától kezdve harmincnál is több íróval büszkélkedhet, akiknek java része a mai napig bővíti a különböző cikkek s történetek hadát. A Hód-mami azzal is dicsekedhet, hogy nem csak saját városából – Hódmezővásárhelyről-, hanem az ország számos részéről érkeznek levelek a honlapra.

Ennek az internetes oldalnak az a fő célja, hogy összekovácsolja a nőket – még ha csak elektronikus értelemben is- akik a saját tapasztalataikat, érzéseiket, világnézetüket osztják meg egymással, és az olvasókkal.  Az oldalnak nem csak a célja nemes, hanem tevékenysége is, hiszen lehetőséget ad mindenkinek, aki írásaival szeretné kifejezni érzéseit, vagy csak épp az olvasók tudtára akar adni bármilyen érdekességet.

Ez úton szeretnék nagyon sok boldog születésnapot kívánni a Hód-maminak, ami nekem is lehetőséget adott írói képességeim kibontakoztatásában, s ami által számtalan új és izgalmas dolgot fedeztem fel!

Boldog születésnapot!

Kocsis Tünde

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.