A világ legdrágább ételei

Ahogyan a ruhaneműknél, cipőknél, festményeknél vagy autóknál, úgy az ételek terén is akadnak számlát nem kímélő „alkotások”, melyeket talán még az ínyencek sem próbálnának ki.


2004-ben ünnepelte ötvenedik születésnapját a Manhattamben lévő Serendipity étterem, ahol elkészült a világ legdrágább fagylaltkelyhe

A fagyos csoda öt gombóc tahiti vaníliafagylaltból áll, melyet


a világ egyik legdrágább csokoládéjának titulált Amedei Porceleanával hintettek meg, valamint az igen ritka Chuao csokoládé darabkáival díszítettek. Értékét növeli a 23 karátos aranyból faragott levél formájú dekoráció és az aranyból készült kiskanál, ami mellé jár. A fagylalthoz tartozik még francia kandírozott gyümölcs, marcipáncseresznye, és só nélküli, aranyszínű, narancsos, szenvedélygyümölcsös, konyakos ízesítésű Amercian Golden desszertkaviár, mely a fagylalt tetején foglal helyet. Mindezt 1000 dollárért, azaz 191 ezer forintért megkóstolhatjuk.

Domenico Crolla nevéhez fűződik a következő csemege, amely a világ legdrágább ételeihez tartozik. A Pizza Royale 007 nevű pizza 30,5 cm átmérőjű.

A Guinness rekordú különlegességet 24 karátos aranyporral szórták meg, majd pezsgőben áztatott kaviárral és konyakban marinált homárral ízesítették. Az eredeti terv szerint egy jótékonysági árverésre készítették el, ahonnan Maurizio More vihette haza mindössze 4200 dollárért, ami 805 ezer forintnak felel meg.


A világ legdrágább étele címét a Las Vegasban található Fleur de Lys luxusétterem Burger Bárjában ízlelhetjük meg.

A közepes méretű zsemlét mákkal meghintik, belsejébe pedig egy nagyobb méretű marhahúspogácsát tesznek. A hús mellé fekete szarvasgomba, apróra vágott zöldségkeverék és egy titkos összetételű szósz is kerül. A tényáron akad még gomba és egy marék sült krumpli is. A hamburger árát növeli még a hozzá felszolgált 1990-es Chateau Pétrus bor, melyet Ichendorf-kristály pohárban kiviteleznek.

A világ legdrágább étele 5000 ezer dollár, vagyis közel 970 ezer forint.

Kocsis Tünde

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.