Rakott zöldségek sajtmártásban

Friss, egészséges zöldségeket vásároltam a piacon és ezt a gyorsan összedobható, finom főételt készítem el belőlük. A receptjét megosztom az Olvasókkal.

Hozzávalók : 2 kg darabokra vágott zöldség (paradicsom, paprika, padlizsán, répa, de bármiből készíthetjük),


10 dkg vaj, ¼ teáskanál őrölt szerecsendió, 2/3 pohár liszt, 5 pohár meleg tej, 2 teáskanál só, ¾ teáskanál őrölt fehérbors, 25 dkg reszelt sajt, 2-3 dkg vaj a tál kikenéséhez és az étel tetejére, petrezselyemzöld a díszítéshez.

Elkészítés:

Egy nagy fazékba rakom a zöldségeket, kevés vizet öntök aljuk, és fedő alatt  megpárolom őket. Közben elkészítem a sajtmártást: Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, majd a tűzről levéve belerakom a szerecsendiót és belekeverem a lisztet. A tűzre visszarakva felöntöm a meleg tejjel, és állandó kevergetés mellett felforralom, majd kis lángon besűrítem. Hozzáadom a sót, a borsot, és a reszelt sajt felét. Összekeverem a párolt zöldségeket (lé nélkül) és a sajtszószt, majd kivajazott tűzálló tálba öntöm, és rászórom a sajt másik felét, valamint vajdarabokat rakok a tetejére.  Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tetején kicsit megpirul a sajt .

 

Jó étvágyat!

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.