33 évesen vagyunk a legelfoglaltabbak

Egy hét múlva leszek 33 éves. E kapcsán általában mindenki annyit mond nekem, hogy ó, Krisztusi korba léptél. Én leginkább azt veszem észre magamon, hogy fáradtabb vagyok, mint eddig, jobban megviselnek az élet nehézségei. A korosztályomból kikerülő ismerőseim nagy része már elvált,a munka nagyon lefoglal, a gyerekek pörögnek körülöttem, a szüleimet gyakrabban kellene látogatni. De mikor? A neten találtam egy cikket a 33 évesekről, megosztom kortársaimnak, és szívesen veszem a visszajelzést, hogy ki élte meg a cikkben hasonló módon a 33 éves kort.


33 évesen vagyunk a legelfoglaltabbak

Egy friss felmérés szerint, 33 évesen a legelfoglaltabbak az emberek, ekkor a legnehezebb egyensúlyozni a munka, a család és a társas elfoglaltságok között. A 33 évesek egyharmada mondta azt, hogy éjszaka átlagosan mindössze öt órájuk van aludni

A megkérdezettek 66 százaléka állítja, hogy 38 óránál többet tölt hetente az irodában és 60 százalékuk kénytelen megduplázni a papírmunkáit és az üzleti találkozóit ahhoz, hogy mindent bepréselhessen a napjába.

A Hotmail által összeállított tanulmányból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 56 százaléka visz haza rendszeresen munkát, hogy még otthon befejezze. A felmérésben részt vevő 33 éves nők 90 százaléka úgy érzi, hogy több a dolga, mint a hasonló korú férfiaknak.

De van remény! Ha végre megérjük 55. születésnapunkat, az életünkre nehezedő nyomás enyhülni fog, egyrészt azért, mert addigra már elértünk karrierünk csúcsára, másrészt pedig a gyerekeink ekkorra már kirepültek otthonról. Ennyi idősen már átlagosan egy óra és 23 perc jut magunkra naponta. „A különösen sűrű időszakokban nagyon ügyesen kell megszervezni a napjainkat, hogy élvezhessük az életet és megtaláljuk mindenben a helyes egyensúlyt. A túl sok munka és a szórakozás teljes hiánya nem jó opció!” – vallja Lisa Rogers műsorvezető és színésznő.

Forrás: www.szinesvilag.hu

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.