Ha nyár, akkor szerelem, költözés és kiskutya

A nyárnak van egy különleges varázsa, melyet kitudja miért, mikor és hogyan szerzett? De van és mi, sokan, igen sokat és nagy dolgokat remélünk minden egyes nyártól. Ha végre nyár lesz, jújjjj de jó, felvehetem azt a dögös rucimat, amiben olyan csinos vagyok! Meg azt a tűsarkú szandit, amitől két méteresnek nézek ki és persze nádszál vékonynak érzem magam! Útközben a nyárig meg rugózunk a hogy-nézek-már-ki témán és megszállottan hiszünk minden csodaszerben, ami azt ígéri, nyárra bomba formában leszünk. Már előre jól érezzük magunkat, hogy a nyáron micsoda jó dolgok történnek velünk! Sőt! Még talán olyan dolgok is megtörténhetnek, amire nem is gondolunk! Például szerelmesek leszünk.


Megtörténhet, hogy olyan helyen járunk, ami visszavisz akár húsz évet is az életünkben és szembetaláljuk magunkat egykori plátói szerelmünkkel. Megijeszt ez a nyár! Ki gondolt ilyenre? Csak a kivágott hátú rucimat akartam felvenni, nem forgószélszerű érzelmeket a semmiből! Ezt a nyár tette? Neki van ekkora hatalma, hogy kibújunk a saját bőrünkből és semmi sem számít, csak miénk legyen ez az érzés, és hogy igazi legyen? Félredobunk minden racionális érvet, terveket, hogy költözünk, új házban folytatjuk az életünk és végre lesz egy kiskutyánk is. Új életet kezdünk, pont most, nyáron. Mert nyáron jó dolgoknak kell történnie.

Mindent egyszerre hozott ez a nyár. Pillangókat a gyomorban, sok mosolyt, izgalmas perceket, hogy mikor hív, mikor ír és mit ír és mikor jön és közben egyik felünk veszekszik a költöztetőkkel és kutyababa gyorstalpalóra jár, meg hát régi életünket is egyensúlyban kell tartani. Parádés mutatvány. Olyan fáradtság ez, amitől érzed kész vagy, nincs erőd, de olyan jó érzés, hogy nincs rá tökéletes szó és ha valamelyik nem lenne, az nagyon hiányozna. Főleg a pillangók a gyomorban. Ez a nyár egy boszorkány szerintem, mert a reggeli sugarak valami olyan erővel hatnak, hogy nincs akadály, ma nincs mese, el tudom egyedül tolni ezt a ferde falat, meg tudok birkózni dörzsölt kereskedőkkel, mindig is szép voltam, ma még szebb vagyok, sőt a világkerekség sem tartogat szebbet nálam! Tehát ma minden sikerülni fog! Új ház, új élet, új családtag és régi szerelem új köntösben. Az élet szép! Imádok élni!

Aztán egyszer csak kinézünk az ablakon és mit látunk? Felhőket! Gonosz, testes, fekete felhőket, ami esőt, hideget hoz és magával visz értékes dolgokat, amit a nyártól kaptunk. Nem is vagyok szép. Soha sem voltam. Erőm sincs. Jól van az a fal úgy ahogy van, ferde vagy sem, kit érdekel?! Engem nem. A kiskutya rágja a méregdrága cipőm? Na és? A pillangókat akarom vissza a gyomromba és a könnyeket letörölni az arcomról. Kegyetlen boszorkány nyár! Hozott bőséggel és elhitette, ez mind a miénk.

Csak elfelejtett szólni, hogy az idén rövidebbre tervezte ittlétét és utána a vízözön, hátat fordított és darabokra tépte ezt a nyári képet. Te kis buta! Boldogulj, ahogy tudsz!

 

Balogh Gyöngyvér

Ha nyár, akkor szerelem, költözés és kiskutya

A nyárnak van egy különleges varázsa, melyet kitudja miért, mikor és hogyan szerzett? De van és mi, sokan, igen sokat és nagy dolgokat remélünk minden egyes nyártól. Ha végre nyár lesz, jújjjj de jó, felvehetem azt a dögös rucimat, amiben olyan csinos vagyok! Meg azt a tűsarkú szandit, amitől két méteresnek nézek ki és persze nádszál vékonynak érzem magam! Útközben a nyárig meg rugózunk a hogy-nézek-már-ki témán és megszállottan hiszünk minden csodaszerben, ami azt ígéri, nyárra bomba formában leszünk. Már előre jól érezzük magunkat, hogy a nyáron micsoda jó dolgok történnek velünk! Sőt! Még talán olyan dolgok is megtörténhetnek, amire nem is gondolunk! Például szerelmesek leszünk. Megtörténhet, hogy olyan helyen járunk, ami visszavisz akár húsz évet is az életünkben és szembetaláljuk magunkat egykori plátói szerelmünkkel. Megijeszt ez a nyár! Ki gondolt ilyenre? Csak a kivágott hátú rucimat akartam felvenni, nem forgószélszerű érzelmeket a semmiből! Ezt a nyár tette? Neki van ekkora hatalma, hogy kibújunk a saját bőrünkből és semmi sem számít, csak miénk legyen ez az érzés, és hogy igazi legyen? Félredobunk minden racionális érvet, terveket, hogy költözünk, új házban folytatjuk az életünk és végre lesz egy kiskutyánk is. Új életet kezdünk, pont most, nyáron. Mert nyáron jó dolgoknak kell történnie. Mindent egyszerre hozott ez a nyár. Pillangókat a gyomorban, sok mosolyt, izgalmas perceket, hogy mikor hív, mikor ír és mit ír és mikor jön és közben egyik felünk veszekszik a költöztetőkkel és kutyababa gyorstalpalóra jár, meg hát régi életünket is egyensúlyban kell tartani. Parádés mutatvány. Olyan fáradtság ez, amitől érzed kész vagy, nincs erőd, de olyan jó érzés, hogy nincs rá tökéletes szó és ha valamelyik nem lenne, az nagyon hiányozna. Főleg a pillangók a gyomorban. Ez a nyár egy boszorkány szerintem, mert a reggeli sugarak valami olyan erővel hatnak, hogy nincs akadály, ma nincs mese, el tudom egyedül tolni ezt a ferde falat, meg tudok birkózni dörzsölt kereskedőkkel, mindig is szép voltam, ma még szebb vagyok, sőt a világkerekség sem tartogat szebbet nálam! Tehát ma minden sikerülni fog! Új ház, új élet, új családtag és régi szerelem új köntösben. Az élet szép! Imádok élni!

Aztán egyszer csak kinézünk az ablakon és mit látunk? Felhőket! Gonosz, testes, fekete felhőket, ami esőt, hideget hoz és magával visz értékes dolgokat, amit a nyártól kaptunk. Nem is vagyok szép. Soha sem voltam. Erőm sincs. Jól van az a fal úgy ahogy van, ferde vagy sem, kit érdekel?! Engem nem. A kiskutya rágja a méregdrága cipőm? Na és? A pillangókat akarom vissza a gyomromba és a könnyeket letörölni az arcomról. Kegyetlen boszorkány nyár! Hozott bőséggel és elhitette, ez mind a miénk. Csak elfelejtett szólni, hogy az idén rövidebbre tervezte ittlétét és utána a vízözön, hátat fordított és darabokra tépte ezt a nyári képet. Te kis buta! Boldogulj, ahogy tudsz!

Ez is kedvelheted:

21

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.