Nyári brassói

Hagyományos brassóimat felturbóztam egy kis nyári kiegészítővel és családom kedvencévé vált.
Íme a recept:

A felkockázott húst- én leginkább csirkemellet


– kevés zsiradékon kifehérítem vöröshagyma és fokhagyma hozzáadásával-,ha kifehéredett beízesítem ízlés szerint- só, bors, vegeta. Felengedem kevés vízzel, lefedem. Ha már félfövésben van akkora hozzáteszek egy paradicsomot és egy paprikát felkozckázva.. Ezzel főzőm tovább. .Legvégén nem sütöm zsírjára, hanem szaftosan hagyom. Bármilyen salátával és sült krumplivak, -esetenként- rizzsel tálalom.

Hozzávalók: 4 személyre

Fél kiló csirkemell vagy egyéb disznóhús
1 fej vöröshagyma
4-5 gerizd fokhagyma
kevés vegeta, só, bors,
1 paradicsom
1 zöldpaprika

+ a köret és saláta

Jó étvágyat!

M.Edit

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.