Rakott nyár

Nagyon finom zöldséges étel, a nyárutó ízeinek kavalkádja. Kevés hússal, a vegetáriánusok ki is hagyhatják belőle. Egy közepes méretű tepsiben, vagy jénaiban készítendő.

 

4 főre:

Minden zöldségből 30 dkg, 1 zacskó kissé előfőzött rizs, és egy-egy szelet hús. Tarja, csirkemell, pulykamell, ki mit szeret szívesebben enni. Ha van a konyhában ebből,abból a zöldségféléből valamennyi, igen hasznosítható ebben a rakottasban.

Én így készítem

4-8 szelet kissé kiklopfolt csirkemell
1 zacskó éppen csak előfőzött rizs /a zacskós rizst forrásig főzöm, elzárom és addig párolódik, míg a zöldségeket előkészitem/
a tepsit vagy jénait enyhén kizsírozom- vajazni is lehet
sorban ráteszem az előre megmosott zöldségeket,minden sor egyforma
felkarikázott hagymát és húst a rétegelés közepére helyezem el, hogy legyen ideje megpárolódni.

 

A  rizst a hús alá, majd rétegezve a zöldségeket. Zöldbab, karfiol, vagy kelkáposzta levelek, rizs, hús, újból zöldbab, karikázott fehér paprika, nagyon ízletes a felszeletelt patiszon utolsó rétegként 🙂
izlés szerint fűszerezzük, ha kész a rétegezés leöntjük tejföllel. Fólia alatt sütjük kb. 45 percig, majd a fóliát levéve, pirosra sütjük a tetejét.

K.Edit

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.