Oviba szoktatás

Aki nem járt bölcsibe, annak fájdalmas is lehet az óvodába szoktatás. Elszakadásként éli meg mama és baba egyaránt. Néha minket, anyákat jobban megvisel, mint a kicsit. Gyakran toporognak a friss ovisok mamái a bejárat előtt, könnyeiket törölgetve.

Mostanában már megengedik az óvodák, hogy a kicsi édesanyjával, fokozatosan szokjon be, de van, ahol ragaszkodnak ahhoz, hogy maradjon ott a gyerek, és az édesanya hagyja egyedül az óvó nénivel.

 

Melyik a jó módszer?

Ezt gyermeke válogatja. Van, aki vidáman búcsút int, és csak három-négy hét múlva kezd el lázadni, amikor rájön, hogy ez a vicces hely, ez a második otthona lesz, kötelezettségekkel. Néha a sírós baba azonnal megnyugszik, ahogy az édesanya eltűnik az ajtóból. De akad olyan kicsi is, aki szomorú, és tényleg anyja elvesztéseként éli meg az első óvodai heteket.

Milyen homeopátiás szerekre gondolhatunk ilyenkor?

Pulsatilla 15-30 CH, napi 1×5, ha mama és baba is pityergős, érzelemmel teli.

A további szereket is ebben a hígításban ajánljuk.

Ha veszteségként éli meg, szinte gyászt érez, hol sír, hol hirtelen nevetni kezd Ignatia segíthet.

Otthoni hirtelen dühkitörések, melyek bizonytalanságból, félelemből erednek, az oviban megfelelni vágyás a Lycopodiumot tehetik szükségessé.

Ha a kicsi székrekedésessé válik az elfojtott érzelmek miatt, befelé fordul, nehezen barátkozik, csendes gyermek esetén a Natrium muriaticum általában megoldja a problémát.

Ha a gyermek agresszív, verekedős és mindenkiben hibát keres, Nux Vomica lehet a választandó szer.

 

forrás: http://homeopatia.info.hu

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.