Kossuth kifli

Nagyon egyszerű és gyors sütemény dióhullás idején. Nálunk nagyon kapós, ha van elég diónk minden hétvégén megsütöm.

Hozzávalók : 4 tojás 20 dkg vaj vagy margarin 25 dkg cukor 25 dkg liszt 1 sütőpor 10 dió 1 citrom haja, leve

Elkészítési mód: A tojásokat kettéválasztom, fehérjét felverem kemény habbá. A sárgáját a cukorral, és a mikróban megolvasztott vajjal /időnyereség,:és pont olyan finom lesz, mintha kézi erővel kevergetnénk habossá/ habosra keverem. Hozzá teszem a citrom reszelt héját, és kifacsart levét.Majd kanalanként összekeverem a sütőporral elkevert liszttel. Kikent, lisztezett tepsibe simítom. Azért simítom, mert állaga sűrűbb a piskóta tésztánál. Egyenletesen elsimítom, majd a megpucolt diókat apróra vágva megszóróm a tetejét. Előmelegített sütőben, alsó felső lángon , 180 fokon 20-25 perc alatt aranysárgára sütöm. Ínyenceknek: ha kihűlt kettévágva, megkenve saját baracklekvárral- fokozza az élvezetet. /A felső lapot csak lecsúsztatni szabad ekkor az alsóról, mert lepotyognak a diódarabok /

Jó étvágyat kívánok!

Máténé Edit

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.