Lift vagy lépcső?

Több alkalommal jártam már barátnőméknél egy tízemeletes házban, melyben tágas, szép lakásban vártak bennünket, azonban a nyolcadik emelten.Testedzés gyanánt bizonyára gyalogosan kellene feljutni hozzájuk,azonban a kényelmi szempontok miatt- és mert ugyebár van lift – természetesen igénybe vettük.

Bár ne tettük volna. Úgy talán a  középtájékán az útnak meggabalyodott a gépezet és bizony egyszerűen csak megállt két emelet között.Az emeletszámláló nem működött, különböző arab betűknek kinéző jelzéseket küldött felénk, én meg félénk pillantásokat a párom felé- nehogy a gyereke is megsejtsenek valamit..Igaz, nem sokáig tudtam eltitkolni a vészhelyzetet, mert jelezni kellett a pánikcsengővel, hogy végre valaki segítségünkre siethessen.

Szerencsére pár perc múlva öblös hang adta tudtunkra, hogy máris kiszabadulunk a technika fogságából.Úgy is lett ugyan, de nem múlt el belőlem, sem családomból nyomtalanul az a néhány perc, melyet magunkra hagyatva és szószerit kilátástalanul töltöttünk a liftbe zárva.Vendéglátóink szerint ez semmiség és többször is előfordult már, s legközelebbre kioktatnak bennünket, hogy magunk is elháríthassuk eme akadályt, ha ismételten így járnánk.

Azonban mint ahogyan minden jó, ha a vége jó- a látogatásunk igen remekül sikeredett. Amikor hazafelé indulóban kedves kis barátnőm megkérdezte, meghívja-e  a liftet, határozottan nemmel válaszoltam. Meg is magyaráztam rögtön, hogy lefelé könnyebb.

Majd ahogyan kiértünk a szabadba megfogadtuk, betartjuk ezentúl az egészséges életmód egyik alappillérét, és csak és kizárólag gyalogosan közlekedünk, amennyiben ismét erre járunk. Amolyan kardió edzés gyanánt.

T.Edina

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.