Unoka-lesen

Dolgozó nagyiként, sajnos heti egy-két alkalommal tudok találkozni unokáimmal- leginkább akkor is a hétvégén.Nagyon hiányoznak nekem a kis porontyok, szeretet átadási hiányként élem meg, ha véletlenül egy hétig sem tudom őket magamhoz ölelni.Fájlalom, hogy még vagy tíz évig dolgoznom kell, – midőn pont annyi idős vagyok már,mint édesanyám mikor megkezdte nyugdíjas nagyi életét, egészségben és a család segítőjeként.

Szomorúsággal tölt el az is, hogy mire éppen felszabadulok a rabszolgaság alól, gyakorlatilag felnőnek a gyermekek, és én rengeteg szép pillanatáról maradok le a a nagymamaság – unokaság utánozhatatlan szeretetének, szerepének.Rendre igyekszem azért hasznossá tenni szabadidőmet, hogy legalább egy félórára láthassam őket. Ünnep szívemnek, ha eljönnek hozzám, nem csak nappalra hanem alvásra is.Szeretetünk kölcsönös, ragaszkodásuk feledtet minden nehézséget.

A hiánynapokon pedig, ha lehetőségem engedi, arra megyek az óvoda felé udvari játszás idején, s megbújva egy nagy fa oltalmat adó rejtekében az utcáról  gyönyörködöm az én szöszke kis unokámban. A legjobb értelemben lesem meg játékát, nevetését- hogy legalább része lehessek egy picinyke időre hétköznapjainak.Szeretem látni önfeledt libikókázását, kacskaringós futását,labda kergetését.Öröm midőn látom pusmogni kis barátnőjével, s töröm a fejem, mi lehet az a nagy titok, mely után önfeledt kacagásban törtek ki.Futnék, szaladnék mikor elesik a játék hevében, ilyenkor szívem hevesen dobog az izgalomtól.

A kis iskolásomat már meglesni nem tudom, de ha az utcai osztályterme előtt megyek el, miden alkalommal felemelve kezemet beintek az ablakon, akár észleli-akár nem.Kettőnk cinkos titka ez, s boldogan újságolta minap, hogy látta a sapkám tetejét, mikor elkarikáztam az ablakuk előtt.

Egy villanat csupán a mindennapokban, melyet nem pótolhat semmi, ám számomra felülírhatatlan öröm, s erőt ad a boldogság kézzelfogható szombatjához, vagy vasárnapjához.

K.M.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.