Retro csoda

Nagyszerű meglepetésben volt részem a minap. Tudvalévő, hogy szeretem az ásványvizet, -nem nagyzolásból, hanem kényszerűség elvei alapján,mivel csapnivaló a csapvizünk- kaptam ajándékba egy még békebeli, ám nagyon szép szódásszifont! Bizony ám! Patronos, és lila, és szuper a szódavíz íze. Örömömben ugyan azt gondoltam, eddig minden oké, de lehet-e még egyáltalán kapni hozzávaló szénsavas patront? Az ajándékozót nem mertem megkérdezni, mert ugyebár nem illik. Igaz, hogy csak egyetlen egy patron volt a kis ketyerében, az is belelőve.

Nagyon vártam tehát, hogy lemehessek a boltba és kinyomozhassam békebeli kis szifonom sorsát.Lesz e mindennap hű társa életemnek, vagy csak vendég volt egy napra szerény házam tájékán? És lám, milyen kicsi, vagy milyen nagy is a világ…Minden boltban, áruházban sőt, még multiban is nemes egyszerűséggel árulnak,cserélnek, adnak-vesznek  szifonpatront. Miként a habszifon patront is.
Imígyen hétvégén megállás nélkül folyt a víz a szifonból, unokáim nagy gyönyörűségére és rácsodálkozására.Ugyanis el sem tudták képzelni, hogyan jön egyből “ásványvíz” abból a színes üvegből.Kisebb és nagyobb is  örömmel, fontoskodva nyomta a szifont, és itta a szódavizet nyakló nélkül. Hiszen több,mint húsz-huszonöt éve nem volt már háztartásomban ilyen eszköz, nem csoda hát, ha nekem is rácsodálkozást és örömet okozott az ajándék, nem hogy nekik, akik akkor még nem is aranyozták be napjainkat.
Biztosan a családok zömében ma is konyhapolcon van és használatban is a szódásszifon, azonban egy újszülöttnek minden vicc új,- egy elfelejtett régmúltat idéző eszköz pedig nekem elhozta a mosolyt és az örömet.
M.K.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.