Lakberendezés több lépcsőben

„Annak tudata, hogy van egyéniségünk ebből kifolyólag saját stílusunk, önbizalmat ad. A félénkség, a feltétel nélküli alkalmazkodás a megszokotthoz önbizalomhiányról tanúskodik, amit legyőzhetünk”.

Nem könnyű eligazodni manapság a stílusok világában. Vannak dolgok, amiket ismerni kell ahhoz, hogy meg szeresük másokat előbb szeretni kell, hogy képesek legyünk megismerni. Ki – ki eldöntheti, hogy lakásának berendezési tárgyaihoz miként viszonyul.
Az üzletek választéka megdöbbentően nagy, ez is tetszik, az is tetszik, de hogy mi illik mihez, azt nem is olyan egyszerű eldönteni. A bennünket körülvevő világ szépségét, javarészt a színeknek köszönhetjük. Kitöltik a teret és hatnak a velük együtt élők életére is: megnyugtatnak, vagy idegessé tesznek, untatnak, vagy feldobnak, harmóniát, illetve káoszt teremtenek bennünk.

A lakberendező munkája igen sokrétű. Az egyszerű tanácsadástól a kivitelezés és beszerzés felügyeletéig, számtalan dologban segíthet. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a lakberendezés nem csak szakma, kis túlzással állíthatjuk művészet is. Munkánkban napra készen kell lenni, figyelemmel kell kísérni a trendeket, az újdonságokat. Így nagyobb biztonsággal adhatunk tanácsot, napjaink túlburjánzott világában. Elsődleges szempontként vesszük figyelembe az életvitelt és az ízlésvilágot. Egy-egy munkafolyamat során a legfontosabb számúnkra az ügyfél elégedettsége, ezért a tervezési folyamat sokszor hosszas beszélgetést igényel. Ezzel egy olyan bizalmi viszony kialakulására törekszünk, ami ennek a munkának alapvető és elengedhetetlen követelménye. Sokan azt mondják, hogy nincs stílusuk, ez legtöbbször nem igaz: a konzultációk során kiderülnek a szokásaink, a napi ritmusunk, a hozzánk közel álló dolgok: legyenek ezek színek, anyagok, formák. Itt állapítható meg: mindenkinek van stílusa és elképzelése. Ugyanakkor, nem mindenki tudja megfogalmazni egyértelműen és célra törően azt az enteriőrt, amibe szeretne élni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakásunk stílusát kialakítani csak látszólag egyszerű dolog, ám amint bele vágunk rájövünk, hogy az eddig lényegtelennek hitt apróságoknak is mekkora szerepe lehet. Soha ne válasszunk egyetlen darabot sem csak azért, mert a barátainknak, szomszédunknak is olyan van. Negatívan hat önbizalmunkra a megfelelési vágy is. Ne akarjunk senkinek sem tetszeni, másoknak megfelelni: „tudod szívem, Pesten Gabinál is olyan láttunk…”. Az idő múlásával ízlésünk, stílusunk is megváltozik. Ez egyre érettebbé, kifinomultabbá teheti egyéniségünket. Jegyezzük meg: nem az a legfontosabb, hogy mennyi pénzt tudunk otthonunk átalakítására költeni. Akár több, akár kevesebb anyagi forrás áll rendelkezésünkre, mindkét esetben lehet jól funkcionáló, harmonikus és szép, hozzánk közel álló otthont teremteni. Ugyanakkor a legdrágább anyagokkal és berendezési tárgyakkal is lehet egy kényelmetlen, számunkra nehezen szerethető enteriőrt kialakítani. A funkcionalitás és a szépség megvalósítása könnyen elérhető, észre sem vesszük és a megoldás ott hever a lábunk előtt. Meglátni a lehetőséget egy hozzánk közel álló stílus megteremtéséhez, sokszor számunkra jelentéktelennek tűnő tárgyakkal, terek átalakításával, kevés anyagi ráfordítással is lehetséges. Hiszen már gyerekként megtanultuk, hogy az étkező székek kupacából és egy takaróból, milyen fergeteges bunkert lehet építeni. Bátran lehet, a nagymama stólájából lámpaernyőt varázsolni, egy régi megunt vázát át festeni és máris közelebb vagyunk, a megoldáshoz. Az egyszerű ötletek csodákra képesek, mielőtt megválnánk egy-egy megunt használati tárgyunktól, konzultáljunk róla. Sok esetben egy áthelyezés, festés és egyéb technikák megvalósításával rengeteget spórolhatunk és az eredmény sem marad el. A textilek: párnák, függönyök, kiegészítők, a legegyszerűbben átöltöztetik a lakásúnkat. Köthetjük például az évszakok, ünnepek hangulatához. Fontos, hogy tisztába legyünk a rendelkezésünkre álló terek és belmagasságok lehetőségeivel, látványos eredmények érhetők el, különböző technikai megoldásokkal. Ebben szívesen nyújtok segítséget lakberendezőként, aki szeret szervesen részt venni, a közösen megtervezett és megálmodott otthonok kivitelezésében is lakástextil specialistaként. (www.facebook.com/varazslak)

 

Papp  Edit

 

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.