Focis torta / Barcelonás

A torta narancsos csokis ízesítésű. A fiam 13,-ik szülinapjára készült.

Hozzávalói: 8 tojásos kakaós piskóta
Krém: 1 tábla boci tejcsoki
500 ml habtejszín
1 narancs reszelt héja

 

A habtejszínből 1dl kiöntök és felmelegítem a mikróba,bele darabolom a csokit és símára keverem,majd hozzáadom a maradék hideg tejszínhez a reszelt narancs héjat és addig keverem elektromos habverővel míg
kemény nem lesz.

Hidegre teszem kb 2 órára.Sosem teszek bele habfixálót, se zselatint, mert a nélkül is  kemény lesz.Van mikor hűtés után is keverem még habverővel is. Majd betöltöm a tortát.

 

Ani konyhája

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.