Válság-felújítás

Nem igen hittem volna, hogy még karácsony előtt lesz szép tiszta lakásom. Anyagiak szűkében nem is mertem róla álmodni.

Előzetes becslések alapján is ki sem mondom mekkora összegnek kellett volna már lenni a befőttesüvegben, ellenben a 200-asok darabszáma 100 db volt.
 
Azért vettem egy nagy levegőt és elmentem egy festékboltba, ahol kendőzés nélkül elmondtam, hogy mennyiből és mit szeretnék, hogy  a szeretet és békesség ünnepét komfortosan töltsük el kis családommal.Készséges hölgy volt az üzletben, aki meg sem hökkent, hanem azonnal segítségemre sietett.Bizonyára mások is keresték már fel, válság-felújítás ügyében, mert zsebéből rögvest előhúzta a pénztárcakímélő megoldást. Gyorsan számolt a négyzetméterek ismeretében és már kalkulált is.
Másfél szobás kis lakásomra ráköszön a szépség. Egy szoba és az előszoba tapétás lesz, a többi helyiség pedig tisztasági meszelést kap majd. Nagyon szép mintás, fűrészporos tapéta, és egy különleges falfesték okán, melyből az egy vödör elég a teljes festendő felületre.
Bármilyen hihetetlen , még kedvezményt is kaptam, hogy hazatudjam vinni taxival a megvásároltakat. Ecset és festékrács, fedőfólia, ragasztó és festék, no meg a tapéta mind belefért a befőttesüveg-páncélszekrény tartalmának összegébe.Igaz, drapéria. ..meg kitudja milyen szépítések nem lesznek, de tiszta, jó illatú lakásunkba méltó körülmények közé költözhet be a karácsonyfa  és a mákos bejgli illata.
A szakmunkát persze házilag adjuk mellé, fiam, férjem, sőt még én magam is.Közös munkánknak közös lesz az öröme is.
A válság projektünkhöz híven pedig ezután is eltesszük a visszakapott 200-asokat, melyek egyfajta biztonsági tartalékot, és némi megnyugvást képeznek számunkra, kamatláb nélkül is.
M.Edit

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.