Karácsonyi zanza

A Karácsony előtti napokban várakozással telve készülődtem. Kitakarítottam, majd szépen feldíszítettem a lakást, hogy az otthonunk lelket melengető legyen magunk és vendégeink számára. Nekifogtam és előkészítettem a karácsonyi menüt,  az ajándékok csomagolásán túl még ezer apró részletre figyelve és vigyázva vártam  a nagy napot, a Szentestét. Amikor is csillogó szempárokat fürkészve próbáltam megfejteni, hogy idén sikerült-e beletrafálnia az Angyalkának.

És eljött a Karácsony napja. Reggel még pizsamában, álmosan figyeltük, ahogyan gyermekeink a fa körül sertepertéltek, és játszottak az angyalkától kapott ajándékokkal. Le-leragadó szemekkel bámultam őket, kézfejemre húzott pizsamaujjal markoltam a kávésbögrét, miközben mormoltam az aznapi mantrát.Minden rendben lesz, minden rendben lesz…jókedvű vagyok, jókedvű vagyok…

Ránéztem az órámra és kezdődött az izgalom. Megkezdtem a nyugalom felszámolását. A CD lejátszóból gyors ritmusú karácsonyi zene szólt ébredés és lelkesítés gyanánt. A hajamban hajcsavaró, a vasaló már melegedett, miközben a gyerekekre próbáltam aggatni a szép ruhát. Ismét egy pillantás az órára, még alig történt valami és máris indulnunk kell. Egyik gyerek, másik gyerek…siessünk, ne mi legyünk megint az elkéső vendégek. Én még az ajtóból visszaszaladtam a konyhába, hogy felkapjam az ajándékokat tartalmazó szatyrot. Mehetünk! Egy utolsó pillantást vetettem a tükörképemre, és megállapítottam, hogy idén karácsonykor sem sikerült a legszebb ruhámban a legszebb formámat hozni. Sebaj, majd jövőre!

A nagy forgalomban araszolva, –  kissé szomorkásan – , megállapítottam, hogy legszívesebben otthon maradnék és a karácsonyi szabadnapomat pokrócba bugyolálva tölteném, kezemben meleg tea, vagy forralt bor lenne és pótolnánk társammal azokat a beszélgetéseket, amelyek az idő száguldása, a tennivalók sokasága miatt eddig nem hangozhattak el.

Mára már elmúlt a karácsonyi ünnep, itthon vagyunk és minden megy a megszokott kerékvágásban. Nagyon jó volt kiszakadni a mókuskerék fogságából és sajnálom, hogy a családlátogatásokhoz munkaszüneti napra van szükség.

 

Emma

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.