Karfiolos csirkemell szeletek

Gyors, könnyű és laktató étel.
Hozzávalók:/4 személyre/
1 átlagos méretű karfiol
1 nagyobb csirkemell
1 kisdoboz tejföl
10 dk sajt, vagy 4 darab lapka sajt
A karfiolt rószáira szedve előfőzzük, a csirkemellet szeleteljük és izesitjük, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ha a karfiol megpárolódott, levét leöntjük és egy tűzálló tálba rétegezzük a hússal sorjában. A kikent jénaiba első soroként a hús kerül, rá karfiol, és igy egymás után. Tetejére telfölt öntünk, kevés kis vizet, és rászórjuk a reszelt sajtot, vagy betakarjuk lapkasajttal fedve kb. 25-30 percig /forráig/ 180 fokon, alsó-felső lángon sütjük, majd levesszük a fedőt, hogy a sajt megpiruljon.
Így önállóan is nagyon finom, de dúsithatjuk rizskörettel, vagy krumplipürével is.
T.Edit

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.