Egy napom a KACKAC – ban

Minden úgy kezdődött, hogy kedves és nagyra becsült barátom, Tarnócai Éva KACKAC belépővel ajándékozott meg engem. A meghívó szépen kidolgozott volt, és vidám hatást keltett.  A rajta szereplő feliratok pedig engem egyenesen kíváncsivá tettek. 2 kombó belépőjegy, 2 felnőtt menü, 50 játéktoken.  Játéktoken? Az  mi lehet?

Irány a honlap: kackac.hu, majd tovább a játékbirodalom Facebook oldalára, ahol rengeteg érdekes és informatív képet találtam. Azonnal megmutattam gyermekeimnek ezt a csodajátszót, akik máris izgatottan várták az indulást. Nem kellett sokat magyaráznom a helyet nekik, a mesecsatornáról már ismerték.

Csütörtöki napon mentünk Budapestre. Innen, Hódmezővásárhelyről 3 óra az utazás vonattal, de szinte háztól házig vitt a MÁV. Kőbánya – Kispestnél kellett leszállni, onnan pedig talán három  perc gyaloglás a úti célig.  A vonatozás is élményszámba ment a gyerekeimnél, hiszen évek óta autóval járunk a fővárosba. Két kisgyerekkel még menetjegy-kedvezményt is kaptam, s üdítően hatott rám a tény, hogy nem kell tömegközlekedni Budapesten.

A KACKAC bejáratánál egy kedves recepciós lány fogadott, aki kiosztotta a gyerekeknek a karszalagot, ismertette, hogy mit hol találunk, és kiadta a játéktokeneket. A kis zsetonokat gyorsan zsebre vágtuk, irány a térítésmentes ruhatár és értékmegőrző, majd kezdetét vette a felfedező túra.

Akár merre néztem, minden vidám színösszeállításban tetszelgett, a berendezés ízléses, modern kivitelben várta a játékosokat. Első megállóként a játékgép sarkot szúrtuk ki magunknak. A kis zsetonokat kiosztottam a gyermekeimnek, akik  KACagások közepette, tágra nyílt szemekkel csodálták a kreativitást igénylő és fejlesztő játékokat.

 


De nem csak az jelentett számukra örömöt, hogy játszhattak, hanem az is fokozta  a hangulatot, hogy ügyességük arányában kuponokat adott ki a gép, amik a játék végén beváltva, kedvezményes vásárlásra jogosítanak fel. Olyan hosszú volt a kuponkuKAC, amilyen ügyesen szerepeltek a gyerekek a játékban. Itt kívánom megjegyezni, hogy nem csak a gyerekek nyertek kuponokat, hanem az apukák, anyukák is próbára tették magukat, majd izgatottan lesték, hogy milyen hosszú kuponsor lesz a jutalom az ügyességükért.  Őszintén szólva, jó érzés volt látni, hogy ebben a mai viharos világban nem veszett ki a felnőttekből a gyermeki játékösztön.

Nagyon vártuk a weboldalon beharangozott beltéri jégpálya használatát. Ugyan a kicsi lányom még nem tud korizni, de mivel szimpatikus megoldásként a pályát körülvevő korlát úgy van méretezve, hogy egy kicsi is végig kényelmesen tud kapaszkodni a pálya szélén, hát ő is korira pattant. Szerencsére több méretben is tart a KACKAC korcsolyát. A technológia is érdekes, azt pedig érdemes a szülőknek szemügyre venni.

 

Szintén ötletes megoldás a  beltéri homokozó, na és az, hogy az egész piciknek külön lekerített rész van, így nem kell attól tartani, hogy a játék hevében fellökik őket a nagyobb versenyzők.

Hatalmas sikert aratott a trambulin, kisebb és nagyobb kivitelben is (anya és apa is ugrálhat), a KACskaringós zöld csúszda, amiben sötétben csúszhatnak le a gyerekek. Több száz csúszásunkat viselte a három pályás hullámos csúszda, ami leginkább a víziparadicsomokra emlékeztetett bennünket, ott kapható ilyen élmény vizes kivitelben. (anya, apa, gyerek együtt csúszhat).

 

 

Ezen kívül rengeteg babzsák, mászóka, hinta várja a játékos kedvű gyerekeket, felnőtteket egyaránt. A játékbirodalom használata biztonságos, csak KACagást hallottunk egész nap.

Szülőként egyik kedvencünk volt a kosárpálya, ami szintén teljesen biztonságos, hiszen nem tudjuk megütni a gyerkőcöket egy-egy rosszul sikerült dobás esetén sem.  A szivacslabda kilövő játék érdekes és nagyszerű szórakozást biztosított.

A kávé finom és dekoratív, a gyermekmenü ízletes,  a személyzet nagyon kedves, és az élmény, amit a KACKAC nyújt: felejthetetlen.

 

Belépőjegy vásárlása 16 éves kor alatt kötelező, felnőtteknek ingyenes a belépés.
Hazafelé a vonaton elszunnyadt a kisebbik lányom, de mikor röpke álmából felébredt, máris azt kérdezte, hogy mikor megyünk vissza trambulinozni. Abszolút megértem.

Anyaként még egy személyes megjegyzést hozzáteszek a beszámolóhoz:  a bent eltöltött idő alatt egyszer sem kellett aggódnom a gyerekek biztonsága miatt, sem amiatt, hogy esetleg elkóborolnak  a játszó területéről. Soha ilyen élménydúsan nem telt számomra a gyermekek játszóztatása, lefoglalása. Egy percre sem unatkoztam! Pici babával érkezőknek külön baba-mama sarok áll rendelkezésükre, így  szoptatásra, pelenkázásra is igényes környezetben van lehetőség.

Gyerekek  KACKAC élménye:

„ Nagyon tetszett, hogy mindig feladatokat kellett megoldani, hogy mindent ki lehetett próbálni, és az, hogy a szüleim is részt vettek a játékunkban.”  (N., 12 éves)

„Mi tetszett a KACKAC – ban? A trambulin, meg minden más. És Éva néni is aranyos.”  (L., 5 éves)

  

 

 

 

LN.

 

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.