Telefon – leltár

Időről -időre megtelik amúgy sem legutolsó tipusú mobilom tárhelye. S ilyenkor jövök rá, hogy a majdnem százötven telefonszám birtokosai valójában ötven százalékban csak telefonkönyv nevesített ügyfelei, az én telefonomban.

Egyesével néztem át a neveket, és időt nem kímélve töröltem ki őket.Igaz, mindet kivétel nélkül kimentettem egy erre a célra rendszeresitett füzetbe,- melyben már vagy szintén százötven szerepel-  hiszen a telefonszámok pótolhatatlanok. Ámbár…..
A névsor eleljétől betűrendben mentem sorban, és bizony magam is meglepődtem.Voltak nevek melyeken gondokodnom kellett , kit is takarnak.Ők, az éppen “írd be a számomat majd kereslek…”- nevek.
Más nevek már nem voltak aktuálisak, különbözó szolgáltatók révén, s csak adhock ügyek miatt kerültek bele.
Majd megint másokat meghagytam, hiszen családom tagjai,  napi szintű kollégáké vagy ugynevezett “fontos” hétjegyűek.
És megint másokat kitöröltem, hiszen valamikor barátaimnak voltak mondhatók,  vagy éppen alig, csakhogy hosszú hónapok óta nem csörögtünk egymásra. Sem ő nem keresett , sem én…
Már régen hoztam egy döntést, hogy akikkel nem is tartok kapcsolatot, nem is tárolom.Csakhogy, igen sok lett ez mostanra már.Ez a gondolatmenet szöget ütött a fejembe. Míg nem létezett a mobilvilág, bizony gyalog mentünk egymáshoz, és jókat beszélgettünk. Külön program volt egymás meglátogatása, sőt még be sem tudtunk előre jelentkezni, hiszen nem volt mivel jelezni szándékunkat.Tehát, még meglepetés is voltunk.
Most pedig csak törlök, törlök…és magam sem értem. Hová lettek? Hogyan távolodtunk el ennyire egymástól ebben a rohanó világban?Kinek kellett volna kezdeményezni egy röpke kis hívást? Egyáltalán miért is nem? S vajon jól van ? Van még? És most hogyan is hivhatnám ennyi idő elteltével? Mit is mondhatnék hónapok távlatából? És ő mit is mondhatna? És minek?
Mire a végére értem, rájöttem ez a leltár nem is a telefonról szólt így év elején. Milyen jó, hogy kimentettem őket a füzetbe….
K.M.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.