Régi idők filmjei

Milyen meglepő a televizió csatornák mostani filmkínálata. Vagy csak nekem? A karácsonyi ünnepekben, újévkor, s alkalmasint mikor ráérő időm is van, szívesen múlatom az időt egy-egy hangulatos film megtekintésével. Ma már nem kell olyan sokat váltogatni a csatornákat, hogy ráakadjak egyre,mert szinte mindenütt ugyanazon filmeket vetítik akár többször is, amit már tíz- egynéhány éve is élvezhettünk, netán már húsz is.

Először arra gondoltam, hogy meg sem nézem, hiszen már láttam többször. Azonban mégis leragadtam mellette. Talán a hangulata, talán mert kitudjahanyadjára is jót mulattam, vagy talán a felismerés miatt, hogy bár a régi vicc csak minden újszülöttnek új- a filmekre ez nem igaz.
Más személetből, más megközelítésből kezdtem tudatosan figyelni a filmet. Nem csak néztem, figyeltem is.Mosolyra fakasztott a színész mögé vetített utcarészlet, az álló autó, mely úgy tünt ezerrel száguld. Hihetetlen, de láttam egysíkban mozgó mozgólépcsőt, és észrevettem a hajszárító okozta hajlebbenéseket is.
Nem csak moziztam, időutazáson vettem részt. Izgalmas és érdekes is volt egyben. Hajdanán csak ámultam ezen csodák láttán, akár fekete-fehérben is, ma pedig ámultam a  moder-mai filmek technika vívmányain- ezekhez képest.
Örömmel töltött el mindegyik, s megpróbáltam az akkori izgalmat előcsalni magamból – a bugyuta fantasztikus film láttán- ,mint réges-régen.Hellyel-közzel sikerült ugyan, de mégis olyan jól éreztem magam, mintha most láttam volna először.Szórakoztató visszatekinteni a múltbéli önmagunkra, egy múltbéli film most láttán.Most már tudatosan keresem és nézem régi életem régi filmjeit.
K.Márta

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.