Babaváró…

 A babaszobát berendezni a legizgalmasabb dolog a babavárás ideje alatt. Hosszú álmodozások, tervezések, keresgélés és boldog készülődés.

Te is tudod, hogy gyermeked teljes életét, meghatározza ugyanis, milyen volt a gyerekszobája, milyen tárgyak vették körül, milyen impulzusok érték. Mindenki a legjobbat szeretné az első pillanattól kezdve. Olyan meleg és varázslatos világot, ahol a gyermekedet nyugalom és harmónia lengi körül és biztonságban érzi magát. Mennyi mindenre kell figyelned a babaszoba tervezése közben? Több szempontot kell követned ahhoz, hogy a várt siker ne maradjon el. A pocaklakó neme sarkalatos pontja a lakberendezésben, a színek kiválasztásában segít nekünk. De gyakran meg is nehezíti a választást, hiszen vannak trendek és divat irányzatok itt is, min bárhol az otthonunk területén.

  • Törekedjünk arra, hogy kevés színt kombináljunk össze, azok legyenek világos tónusúak, ezt tudjuk oldani a bútorok színvilágával és a kiegészítőkkel.
  • A babaszoba legyen harmonikus, megnyugtató. Legyen biztonságos: a bútorok, a kiegészítők és játékok maximálisan baba-biztosak legyenek. A baba sehová se tudjon beszorulni, nekiütközni, legyenek a sarkok lekerekítve és a felületkezelés is legyen (bio), bababarát.
  • A babaszoba berendezési tárgyai lehetőség szerint, “nőjenek együtt a gyerekkel”, törekedjünk arra, hogy könnyen legyen átalakítható, és funkcionálisan folyamatosan biztosítsa gyermekednek az életteret.
  • Újszülött korban nincs szükség sok játékra, kerüljük a zsúfoltságot. Babád növekedésén észreveszed, mikor jön el az idő, amikor már lehet és kell is készségfejlesztő kiegészítőket és játékokat körülette elhelyezni. Az interaktív környezet segíti babádat fejlődésében (tapintás, látás, hallás).
  • „ Jár a baba- jár ”: ebben az időszakban igyekezzünk, minél nagyobb és   biztonságosabb teret biztosítani gyermekünk számára, de figyeljünk oda, hogy a mozgásra szánt tér jól különüljön el, az aktív pihenés helyétől. Ne sajnáljunk olyan teret, kuckót, játszószőnyeget, fal-felületet létre hozni amit szabadon,” büntetlenül” használhat és képességeit fejlesztheti. Ahogy cseperedik gyermekünk, erre később már nem lesz szükség, hiszen környezetében és az óvodában megtanulja ezeket. Mozgás koordinációja, és a tárgyak használata nagy fejlődésen megy keresztül.

 

 

Kedves leendő Babaváró szülők, hasznos tanácsokkal, egyedi tervekkel, kiegészítőkkel elkészítésével szívesen segítek meghittebbé, bensőségessé és egyedivé varázsolni a babaszobát!

 

Papp Edit

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.