Olvasni jó!

Egyre inkább eltávolodtunk a realitás talajáról a mindennapi
olvasnivalóval kapcsolatosan is.Nem csak a költségek miatt csökkentettük le kiadásainkat akként,hogy már sajtótermékeket sem vásárolunk, hanem visszafogottan bánunk az ajándékba adandó könyvekkel
is.

Így aztán ha nem is veszünk, nem is kapunk, ám mégis dühöng bennünk a kultúra iránti vágy, nekifeszülünk az internet on-line irományainak, hogy kielégítsük betűszomjunkat. Persze innen szerezzük be napi hír információnkat is  és napi szintű pletyka mennyiséget is.

On-line beszélgetünk, ismerkedünk,tárgyalunk, adunk-veszünk,  művelődünk.Sőt olvasunk is. Azonban az olvasás örömét, nem csupán a szavak egymásutánjának értelmezése teszi gazdaggá, színessé, hanem a lapozás, a meg-meg állás, a fekvés,vagy ülés, a ráhangolódás, és az izgalom. On-line könyv utolsó oldalát fellapozni, hogy megtudjuk ki volt a cselszövő nem olyan szépséges, mint nyálazni ujjunk begyét, és gyorsan, szinte magunk előtt is stikában rálelni az utolsó lapra.Majd folytatni ott, ahol abbahagytuk, hogy a köztes eseményeket is magunkévá tehessük. Eközben, mintegy filmszerűen peregnek a sorok, és magunk is hősei vagyunk az aktuális történetnek.Jobb, mint egy film, jobb mint a mozi.

Vizuális képzeletünk főhőssé tehet bennünket izgulhatunk, aggódhatunk.Pihenhetünk, félretehetjük, folytathatjuk és újból elővehetjük kedvünk szerint.

Emlékeinkben megmarad és sohasem felejtjük el azt amit átéltünk, elolvastunk.Hosszú évek múltával is dereng a történet, előcsalhatjuk a hősöket, és mesélhetünk róla.Olyan mélyen ivódik be emlékeinkbe, hogy deresedő hajjal sem hagy cserben bennünket az emlékmemória.

Olvasni jó, így is, úgy is, s gyermekeinket is rábírni e nagyszerű élvezetre olyan ajándék számukra, melyet leginkább a szülői háztól lehet beszerezni, átörökíteni és átadni.

KM.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.