Téli időtöltés gyerekekkel

Hirtelen lettünk szobába zárva, hiszen a zord időjárás nem mindenütt teszi lehetővé., hogy szabadidős elfoglaltságban legyen részünk, ha meg még lehetne is, a nagy hideg miatt az ember nem kívánkozik sem ki, sem máshoz. A tévénézés mellett apró kis kreativitásokkal tűzdelve is elüthetjük most a váratlanul ránk szabadult szabadidőt.
A kártyázás hagyománynak számít a szürke estéken, akár francia, akár magyar kártyával rendelkezünk.Mindkettővel lehet játszani már kicsi gyermekekkel együtt is a piros-papucs nevű játékot,melynek lényege: játékosonként 4-4 osztott kártya után színre színt kell tenni. Aki a pirosat leteszi az asztalra, annak mellette lévő jobbra ülő játékos felveszi mindazt ami már felgyűlt a letett kártyákból. Ha nem tudunk tenni színt menet közben, akkor egy-egy kártyát húzunk az asztalon talonba tett lapokból, és így szaporodik a kezünkben lévő kártyák száma. természetesen az győz, akinek minden lapja elfogyott.Jókat lehet nevetni közben, mikor piros lapot teszünk le!
Kiváló időtöltés lehet, a nyaklánc készítése gyermekünkkel együtt, akár az otthon lévő szívószálakból is, más nem lévén alapanyagnak. A szívószálakat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, s színenként váltakozva fűzzük damilra, vagy cérnára.
Ha már elfelejtettük volna, az ország-város nevű játékot, melyet iskolás gyerekeinkkel lehet együtt játszani, elevenítsük fel:akárhányan lehet játszani, egy-egy füzetlapra egymás mellé írjuk a következőket: ország,város, név, növény, állat, tárgy. Majd egyik játékos elkezdi magában mondani az abc-t. Egy valaki megszakítja, és azzal a betűvel kell a fentiekhez egy-egy szót irni, ahol éppen tartott az abc-soroló.Az nyeri a pontot,aki minden megnevezés alá tudott irni, és nem is írta ugyanazt,mint a másik játékos.
S végül a tyúkbelezés. Számokat ismerő gyermekekkel együtt nagyon jó időtöltés. A nagyobb játékos egy füzetlapra összevisszaságban irja a számokat. lehetőleg minél messzebbre egyiket a másiktól. Minimum 50 -ig. Majd annyi színű tollat készítünk,ahányan játszunk. Sorban az első számtól a következőig egy.egy vonalat húzunk.vagyis összekötjük a számokat. Ahogyan szaporodnak a vonalak- tyúkbelek- úgy nehezedik a játék.Majd elkerülhetetlen lesz, hogy átmenjünk a másik színű vonalon. Hiszen a cél az, hogy sajátunkon kívül más színű vonalat ne keresztezzünk. A hibapontokat akkor gyűjtjük be, ha ez nem sikerül.
Jó szórakozást kívánok!
KM.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.