Tengerecki program

Öt héten keresztül, Szeged öt pontján tartanak ingyenes foglalkozásokat a szervezők. Itt a harmadik alkalom.  Szeged 2011 nyarán csatlakozott a Tengerecki Programhoz. A szervezők úgy gondolták, hogy Szeged, mint egyetemi város, a Szegedi Vadaspark, Füvészkert és Csillagvizsgáló, valamint nem utolsósorban több, mint tizenkétezer kisgyermek otthona igényt tart egy olyan komplex, iskolán, óvodán kívüli környezeti nevelésre, amely bővíti a kisgyermekek ismeretkörét és hasznos időtöltést nyújthat azoknak az óvodás, kisiskolás gyermekeknek, akik a természet és a tudományok iránt érdeklődnek. Mindenhol találkozhatunk sport-, nyelvi- és egyéb készségfejlesztő programokkal, a Tengerecki ezek mellett a kis „bogarászóknak”, felfedezőknek ad lehetőséget a további ismeretek szerzésére. A program komplexitásából fakad, hogy itt még a szülők is „tanulhatnak”, részt vehetnek a foglalkozásokon, a gyakorlatokat/kísérleteket otthon is elvégezhetik, befejezhetik, a kapott leírások alapján. A foglalkozások vezetőinek célja, hogy minden részt vevő a saját érdeklődési körének megfelelő információt kapjon, ezáltal jobban megismerje környezetét, és saját ügyének érezze a környezet, állat- és növényvilág védelmét, megóvását.

Jelenleg a Bálint Sándor Művelődési Házban tartanak minden kedden délután fél öttől olyan foglalkozást, ahová még várjuk a gyermekeket. A Vedres utcai Óvodában pedig szerdánként, az óvoda nyitva tartási ideje alatt vannak foglalkozások, ide az óvoda gyermekeit tudják még fogadni. Megfelelő létszám esetén – minimum öt fő – bárhol tudnak foglalkozást tartani, előzetes egyeztetés alapján. Ezeknek a foglalkozásoknak a díja alkalmanként 600 forint.

A szervezők azt kérik, a jelentkezők töltsék ki az online jelentkezési lapot! Erre azért van szükség, hogy megfelelő számú eszközzel készüljenek.

További információ a Tengerecki központ Facebook-oldalán.

Gyerekterep Játékbolt és Foglalkoztató Központ
Római körút 23.
Időpont: 2012.03.19. – 16.30-17.30
Mobil: 30/548-4695

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.