Uniós nagyi-uniós töprengése

Megértem már sok mindent és korosodva, őszülve egy hatalmas uniós kérdést tettem fel magamnak: miért is jó ez nekem és családomnak?   Talán, mert megtanultam használni az internetet, vagy, mert  az unokáim kimentek külföldre?

Csakhogy kint is maradnak- a jobb élet reményében. Vagy, mert mindenféle etvasz kapható már a boltokban? És azok is minek? Tudom, hogy teli vannak mindenféle ártalmas dolgokkal s mi mégis megvesszük, mert az unióban csak nekünk nem uniós a zsebünk. Lassan már nem is csak üres, hanem lyukas is- mint ötven évvel ezelőtt.

 

Nincs uniós lehetősége a fiainknak itthon, sem lányainknak- mert lehetőségük sincs.Nekünk öregeknek meg egyáltalán semmi uniósunk sincsen. Igaz, a köszvény, reuma határon innen és határon túl is egy és ugyanaz, csak az a nem mindegy, hogy van-e lehetőség a gyógyulásra életünk végéig valamikor, vagy évtizedek múlva majd az unokánk megy el a mi időpontunkra a derék orvoshoz.

 

Most már uniósak a bölcsődei díjak is, igy ha van egy épkézláb nagyi, majd az vigyáz a csöppségre örömmel és főleg kevesebbért- a szeretetért. Nem az emberszeretetet kérem számon én az uniótól, azt már régen elvesztették- csak azt, hogy ha minden elvonásra, negatív intézkedésre azt mondják: nyugati példa, de még a fül-orr gégész ügyelet hiánya is nyugati gyakorlat, a nyugdíjkorhatár csillagos égig emelése is nyugati mintára készül, akkor adjanak már végre nyugati fizetést ebben az országban is, ahol minden nyugati sablonra készül.

 

Na és a tojás…Uniós a hús amit boltban kapok, uniós a zöldség, uniós génkezelt a dióbél, uniós útlevelünk is van, de hogy a csirkék mikor kaptak az alföldi kertekben uniós kinevezést, hogy már hatvan forintért tojnak….??? – ha erre a kérdésemre választ kapok, abbahagyom a töprengést és kimegyek szétnézni abba a francos unióba…én is.

 

 

Edit mama

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.