2 gyermek – ajándék a szülőnek

Szeretnék mindenkit a gyermekvállalásra buzdítani és hogy hány gyermek legyen a családban?
Kettő.Sokan a három gyermekre esküsznek, mások azt hangoztatják örülnek, ha egyet fel tudnak nevelni. Hogy is van ez?


Két gyermekünk van, az egyik 14 hónapos, a másik 3 és fél éves. Nagyon szeretik egymást, hogy miért? Mert erre tanítjuk őket és arra, hogy mindenért hálásak legyenek. Igen nálunk egy új ruha, egy új könyv, egy édesség  a gyermeknek ajándék, nem automatikus, nem természetes, amit csak úgy megkap a gyermek. Hiszen hogyan tanulná meg, hogy nem lehet minden az övé, hogyan tanulná meg, hogy vannak korlátaink, ha mindent csak úgy megkapna? Azért mert gyermek nem robot.

Igenis tudja, hogy a túró rudi pénzbe kerül, ami csak akkor van, ha apa dolgozik. Ezért igenis tisztelnie kell az apját. Mivel ketten vannak megtanulja azt is, hogy amit a szüleitől kap, még azt is meg kell osztania valakivel.

Nem gondoltam volna, hogy mindkét gyermekemet egyenlő mértékben tudom szeretni, de így van.  Nem hogy kevesebb lettem általuk, hanem sokkal több. Ha az egyiknek rosszabb napja van kicsit, a másiknak jobb. Az ember csak tekintget jobbra balra és azt figyeli milyen ügyesek. Ők ketten, az én drágáim.
Olyan sokan mondják azt, hogy nem szülnek második gyermeket, ami nagyon elszomorít.  Igenis szüljetek anyák! Mindig is nehéz volt az élet, de ne arra nézzetek, hanem arra, hogy a gyermek olyan lesz, amilyenné ti nevelitek és ha azt mondjátok neki, hogy a túró rúdi ajándék, higgyétek el, el fogja hinni.

 

Sosterics Éva

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.