Tavaszi megújulás

A tavasz a megújulás évszaka, ugyanakkor nem csupán a természet éled fel, hanem mi is. Az egyre hosszabb és melegebb nappalok a testünket, lenkünket új energiával töltik fel. A természet kinyílásával párhuzamosan a környezetünkben is vidám színekre, friss illatokra, energiánk felrázására vágyunk – egy tavaszi dekoráció keretében ez könnyen és gyorsan megvalósítható.

Ötletek a tavaszi dekorációkhoz: mielőtt bevásárolnánk szebbnél szebb díszekből, vagy virágokba öltözetnénk otthonunkat – üljünk le és rendszerezzük ötleteinket és nézzünk körül.
Egy hosszú, tél alatt sok, minden  megrozsdásodik, elromlik, elfagy, felhalmozódik stb. Rangsoroljuk a tennivalókat , mi az, amit ki kell cserélni meg kell javíttatni, mi az amit jobb le selejtezni,vagy ami felújítást igényel.
A tavasz a lakás felújítás hagyományos évszaka, de nincs mindig szükség teljes generálozásra, sokszor jót tesz egy tisztasági festés, textil- vagy szőnyegcsere, és természetes egy tavaszi nagytakarítás. A nagytakarítást hagyományosan húsvét előtt szokás elvégezni, de természetesen lehet előbb is. Feltétlenül szabaduljunk meg mindentől, ami felesleg, porfogó.
Amiben nem vagyunk biztosak  dobozoljuk el. Egy különleges dekorációhoz nem szükséges sok új dolog, bár napjainkban a  kínálat csábító, de inkább hasznosítsuk a meglévő bútorokat, tárgyakat, díszeket. Miután, kitakarítottunk (esetleg kifestettünk), lehetőség szerint próbáljunk újdonságot vinni otthonúnkba egy apróbb térrendezéssel:ha pl. egy tároló, vagy kanapé másik helyet kap, máris új hangulattal tölti be környezetünket. A szobákat ne zsúfoljuk tele bútorokkal. A tavaszi virágzás lehetőségével éljünk, csempésszük be otthonunkba őket. A virágok mellett felfrissíthetjük a lakás hangulatát színes dekorációs tárgyakkal és könnyű, szellős textilekkel.
A téli függönyöket cseréljük le, de figyeljünk oda, hogy a tavaszi, nyári hónapokra jellemző, lágyabb esésű lenge anyagok közül válasszunk. A díszpárnák télies huzatait is ajánlatos lecserélni – ezek legyenek vidámak, virágosak, színesek, és vékonyak.
A tavasz illatát biztosítja a vágott virágok többsége, de színes illat gyertyával vagy mini illatzsákokkal, füzérekkel, fokozhatjuk ahatást és a hangulatot. A kiegészítők készítése nagyon egyszerű, amely egy hétvége kreatív programja lehet.
forrás: varazslak.hu

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.