Csicseriborsó-leves

A vékony cikkekre vágott vöröshagymát az étolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az előző napon beáztatott csicseriborsót és a zöldbabot, majd felöntjük 1 liter vízzel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, a sót, a házias levesalapot és a barnacukrot.

15 percig fedő alatt, gyenge lángon főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tejszínt, a vajat és kevés sóval utánaízesítjük. Még egyszer felforraljuk, majd apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg száraz csicseriborsó

10 dkg mirelit darabolt sárga hüvelyes zöldbab

1 db házias levesalap – tyúk vagy 0,5 dl húsleves

1,5 dl tejszín

2 evőkanál vaj

1 teáskanál barna cukor

4 evőkanál étolaj

1 fej vöröshagyma

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 csomag petrezselyem

1 mokkáskanál őrölt fekete bors

1 mokkáskanál só

1 liter víz

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.