A svédmasszázs

Európa legelterjedtebb masszázsfajtája a svédmasszázs. Már közel 200 éves múltra tekint vissza, mivel Pehr Henrik Ling svéd vívómester 1813 -ban dokumentálta először a svédmasszázs alapvető fogásait, majd Stockholmban megalapította a Gyógytorna és Masszázsintézetet.

A svédmasszázs azóta nagy népszerűségre tett szert, sőt a gyógymasszázs fogásait is innen eredeztetik. Ezzel a masszázsfajtával a leghatékonyabb a vázizomzat átmozgatása, a vérkeringés élénkítése, az izomgörcsök feloldása.

A svédmasszázs regenerálja szervezetünk izmait, szöveteit, erősíti az immunrendszert, segít a stresszoldásban, a fájdalomcsillapításban, a bőr a keringés és nyirokrendszer állapotának javításában és így közérzetünk jobbá tételében.

 

A svédmasszázsnak Nyugat-Európa országaiban és az USA -ban is kialakult a maga kultúrája, mondhatni az itt élők esetében a svédmasszázs az egészséges életmód része lett. Németországban például szinte nincs olyan hotel, ahol ne lehetne igénybe venni masszőrt, az USA -ban pedig a saját fogorvos, könyvelő, nőgyógyász mellett szinte mindenkinek van saját masszőre is!

Hozzánk, Magyarországra a masszíroztatás szokása és kultúrája némi lemaradással “érkezett” meg, de egyre szélesebb körben terjed. Ennek oka, hogy mind többen fedezik fel azt, amit a világ másik fele már régen tud: a masszázs megfiatalítja testünket és karbantartja egész lényünket!

A svédmasszázs hatásai:

  • javítja az izmok, izületek vérellátását, munkabírását
  • segít a izomgörcsök, letapadások oldásában
  • növeli az izületek mozgásterjedelmét
  • frissíti a vérkeringést,
  • javítja a szívteljesítményt
  • oldja a stressz káros hatásait
  • nyugtatja az idegrendszert
  • növeli az immunrendszer működését
  • javítja az emésztést és kiválasztást
  • hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez

Svédmasszázs Hódmezővásárhelyen

Nagy gyakorlattal rendelkező, tapasztal svéd- és gyógy-masszőr vagyok Hódmezővásárhelyen. Évekkel ezelőtt az okleveles svédmasszőri, majd később Szegeden egy éves képzésben a gyógy-masszőri vizsgát is letettem, jeles eredménnyel! (A gyógy-masszőri szakma OKJ száma: 527260100105201) Fél éven keresztül dolgoztam a szegedi Aquapolis (Liget) fürdőben, mint gyógy-masszőr, majd Szegeden vállalkozó masszőrként.

Jelenleg saját telephelyemen, vagy igény esetén házhoz kijárva adok svédmasszázst, sport-, fogyasztó-, illetve gyógy-masszázst. Segíteni tudok visszatérő, erős hát-, nyak-, váll-, derék-, vagy egyéb izületi fájdalmak, artrózisok, myalgiák enyhítésében. Nagy szakértelemmel, megbízhatóan dolgozok! Tájékozódjon szolgáltatásaimról honlapomon: masszirozas.neobase.hu, és hívjon bátran a következő számon: 06-30/407-80-33

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.