LÖSZ fesztivál szösszenet

A LÖSZ fesztiválon jártam. A színpadi eseményeket és a füvön ugráló, szaladgáló gyerekeket figyelve eszembe jutott néhány dolog. Itt a nyár, gombamód emelkednek ki a hűvös, szürke hétköznapokból a szabadtéri rendezvények. Kisgyermekes anyukaként egyik rettegett rémálmom, hogy a tömegben elveszik mellőlem a lurkó. Olvastam, hogy lehet kapni műanyag karszalagot, melyre praktikusan rá kell nyomtatni a csemete nevét és anyuka telefonszámát. A karszalag felkapcsolása után már csak azt kell betanítani, hogy ha elveszik a kicsi, egy megbízható felnőtt segítségét kérje. Bár azt nem tudom, hogyan lehet bekalibrálni, hogy ki tűnik megbízható felnőttnek… Ennek a biztonságtechnikai megoldásnak egyik egyszerűbb és olcsóbb alternatívája a mobilszám tollal történő karra firkálása. Ez viszont magában rejti a veszélyt, hogy elmosódik, lemosódik.

A zenei műsorszámok alatt volt időm alaposan szétnézni és megfigyelni a szülői szokásokat. Megjegyzem, karszalagot nem láttam, ennek ellenére nagyon boldogan szaladgáltak és táncoltak a kis maszatos gyerkőcök. Megállapítottam, hogy vannak erősebb idegrendszerrel rendelkező édesanyák, akik egész messzire, már-már kontrollálhatatlan távolságig engedik szaladni és kóvályogni a kiscsimotát.  Kicsit irigykedtem, mert én nem ennek a tábornak vagyok a tagja.  A sok krimi lehet az oka, hogy mindenféle negatív dolgot feltételezek és érzem valós veszélynek ránk nézve egy tömegrendezvényen. De az is lehet, hogy csak nem bízom a sorsomban, vagy a gyermekben, vagy magamban.

A fesztivál jó volt, a programok kicsalogatták az idősebb korosztályt is a lakásokból. Régen nem látott ismerősöket köszönthettem, megismerhettem Hódmezővásárhely civil szervezeteit, zenekarait, táncegyütteseit.

Nem irigylem a belváros lakóit, hiszen a helyszín megválasztásánál a szervezők nem vették kellően figyelembe azt a tényt, hogy a színpad elhelyezése a panelházak tövében található. Harminc fokos melegben, nyitott ablaknál kevésbé lehet pihentető ez a három este a lakók számára.

Ennek ellenére végre itt a nyár, szélesedik a világ!

 

LN.

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.