Hódmami Kincskereső Kalandtúra élménybeszámoló

A csomagok, a szélforgók, a kendők kipakolása után izgatottan vártuk a jelentkezőket. Az elsőként érkező Anna édesanyjával kézen fogva sétált az asztalunk felé.  A regisztráció ideje alatt a színes szélforgók közül választott. Átvették a kezdőcsomagot és számukra kezdetét vette a túra: apró léptekkel elindultak feltérképezni a belváros kincseit.

 

Szombaton délután 4 órakor kincskereső kalandtúrára indult Hódmezővásárhely kalandvágyó apraja – nagyja  a Népkert játszótérről.  Az egyórás program célja volt a családi összetartás megerősítése mozgással és kulturális élményekkel fűszerezve. A játékban részt vevő gyermekek néhány helyi vállalkozó összefogásának köszönhetően túracsomaggal vágtak neki a belváros művészeti kincseinek felkutatására. A csomagban a nagy melegre tekintettel egy palack vizet vittek magukkal, a vaktérképet – a 7 belvárosi szobor megjelölésével -, és a feladatlapot. A lelkesedésüket a színes szélforgó és a kezükre kötött csapatjelző kendő fokozta.

 

Feladatuk volt a belváros művészeti kincseinek, azaz a köztéri szobroknak a megtalálása és az állomáshoz kapcsolódó kérdések megválaszolása. Az első kérdést a gyermekek kapták (ezt a látottak alapján kellett megválaszolni), a második kérdés a szülők számára szobrokkal kapcsolatos ismeretekre irányult.

Minden jelentkező sikeresen teljesítette a kijelölt útvonal bejárását. A kitöltött feladatlapok beérkezése után megkezdődött az emléklapok és az ajándékok átadása. A túra végén a gyermekek büszkén és fáradtan pihentek meg a játszótér árnyat adó fáinak tövében.

A kincskereső gyermekek izgatottan várták a délutáni programot, szívesen tanultak a város köztéri emlékműveiről.

A szombat délutáni túra a Hódmezővásárhely megismerésére irányuló programsorozat nyitórendezvénye. A támogatók és az önkéntes szervezők segítségével a családi összetartás erősítésére, a helyi kultúra megismerésére és Hódmezővásárhely népszerűsítésére került sor.

Személyes élmény

A csomagok, a szélforgók, a kendők kipakolása után izgatottan vártuk a jelentkezőket. Az elsőként érkező Anna édesanyja kezét fogva sétált az asztalunk felé.  A regisztráció ideje alatt  a színes szélforgók közül választott,majd átvették a kezdőcsomagot és számukra kezdetét vette a túra:apró léptekkel elindultak feltérképezni a belváros kincseit.

Kis idő múlva megismerhettem Leventét, az alsó tagozatos kisfiút, aki saját magát regisztrálta a játékra. Egyébként ő volt az első, aki teljesítette a túrát és sugárzó arccal adta le a kitöltött feladatlapot.

A szervezőknek öröm volt látni a kíváncsi gyermekarcokat, miközben az apró kezek mihamarabb igyekeztek kibontani a kis csomagjaikat. Lelkesen választották maguknak a színes szélforgót és megfontoltan döntöttek, hogy a zöld vagy a lila kis kendőt kössék a csuklójukra.

A legkisebb túrázónk még csak pár hónapos volt,  érkezéskor a babakocsiban éppen a délutáni alvását töltötte.  Egy kedves, fiatal pár gyermek nélkül érkezett, de semmiképp sem akartak kimaradni a játékos kulturális sétából.  Megható volt látni a kalandtúrán vonuló családokat, ahogyan a feladatok megoldására törekedve türelmesen meséltek a szobor történetéről az érdeklődő kisgyermekeknek.

A túra végeztével minden gyermek leadta a kitöltött feladatlapokat, majd törökülésben, türelmesen várták az emléklap átadását.  A névre szóló emléklapokat és a rajzeszköz – ajándékokat mosolyogva, tapsvihar közepette vették át a büszke Kincskeresők.

A rendezvény után megtelt a játszótér jó kedvűen futkosó gyermekekkel. 🙂 A szülők pedig elolvasták a szobrok készítőiről, a szobrok üzenetéről szóló információs lapot. Néhány játékossal még egy kis ideig a helyszínen maradva beszélgettünk a túráról, a szobrok jelentéséről, a műemlékek áthelyezéséről.

 

A vendégkönyvünkbe sok szép írást kaptunk, köszönjük szépen!

” Nagyon tetszett a túra jó lenne, ha hagyománnyá válna! Sz.T.”

“Nagyon jó volt a szervezés, többször is lehetne ilyen rendezés. J.T.”

“Jó volt, egy picit elfáradtam, de nagyon jó móka volt. Nórika”

“Jól megszervezett túra volt. Élvezetes. Nagyon jól éreztük magunkat Linivel. Sz. N.”

“Nagyon jól éreztük magunkat. Tanultunk keresés közben, jó lenne, ha több ehhez hasonló program lenne! Köszönjük az élményt. Levente”

“Kedves Hódmami! Igazán köszönjük szépen ezt a remek családi programot. A fiúk izgatottan várták és nem csalódtak: szuper jó volt a kincskeresés. Várjuk a következőt! Köszönjük szépen! Horváth család”

“Kedves Hódmami! Köszönjük ezt a kellemes délutánt.Kicsik és nagyok egyaránt remekül érezték magukat. Angyal család”

“Kedves Hódmami! Ritkaság az ilyen rendezvény, amihez  nem kell más, mint jó kedvű érdeklődés, önzetlenség. Mi Petrecz családként megragadtuk ezt az alkalmat, élveztük minden percét és arra kérünk titeket, hogy folytassátok! Köszönettel: Petrecz család.”

“Köszönjük a rendezvény megszervezését a Hódmaminak! Könnyen végigjárható volt, még a 4 éves kislányunknak is, a 7 éves pedig már igazi kalandnak élte meg! Jövünk máskor is szívesen. Medve család”

“Kedves Hódmami! Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a remek rendezvényen a párommal, habár gyermek nélkül érkeztünk. Nagyon jól éreztük magunkat, egy élmény volt. Horváth Z. és Szabó N.”

 

Köszönettel tartozom a támogatóinknak, illetve az önkéntes szervezőtársaimnak.

 

Képek a túráról:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.248729421908476.53663.100003142594732&type=1

 

A képek hamarosan saját galériában is megtekinthetőek lesznek.

 

Laskai Nelli

főszervező

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.