Jobb agyféltekés rajzolás

Hihetetlennek tűnik, de igaz hogy 4 nap alatt mindenki el tudja sajátítani azt a módszert amellyel képes lesz rajzolni, akár élethű portrét is. Ugyanis ehhez nem kell sok évig görcsösen rajzolni tanulni, csak a jobb agyféltekés rajzolás technikáját kell elsajátítani, mely a látásmódunkat változtatja meg. A megszerzett tudás nem vész el a 4 nap után, hiszen azt tanuljuk meg hogyan kell látni, ezáltal kialakul a rajztudás is. Fejleszteni viszont lehet és érdemes is gyakorlással, továbbképzéssel.

Rajzolni mindenki tud, legalábbis a készség mindenkiben ott van, csak elő kell csalogatni agyunk megfelelő „polcáról”, és pár gyakorlattal életre kell kelteni. Szinte kivétel nélkül mindenki úgy jön el a tanfolyamra hogy egyáltalán nem tud rajzolni, csak pont-pont vesszőcske vagy pálcika embert, de ez a tanfolyam végére teljesen megváltozik.

A rajzoláshoz a közhiedelemmel ellentétben nincs szükség kézügyességre. Ugyanúgy meg lehet tanulni, mint írni, olvasni, kerékpározni vagy vezetni. Eleinte mindegyik döcögősen indul, de aztán gyakorlással teljesen automatikussá válik. A rajzolásnál ugyanez történik.

Agyunknak két oldala van, a bal és a jobb agyfélteke. A racionális gondolkodás, a tudás és a logikai gondolkodásért a bal agyféltekénk felelős. Ez az, amit a leggyakrabban 95%-ban használunk. A jobb agyfélteke felelős a művészetekért, az érzések, megérzések és benyomások oldala ez.

Sokaknak azért nem megy a rajzolás, mert a bal agyfélteke berögződött tudásával próbál papírra vetni valamit. A rajzoláshoz viszont a jobb agyféltekédre van szükség, melyet nem is olyan könnyű használni.

A jobb agyféltekés rajztanfolyamon elsajátítod azt a technikát, amellyel át tudsz állni a jobb agyféltekéd működésére. Ehhez az átváltáshoz rajzgyakorlatokra van szükség.

Dr. Betty Edwards volt az, aki rájött erre, és kifejlesztette a módszert ennek a tudásnak az elsajátításához, amely módszer már az egész világot meghódította, többek közt a TV2 Napló című műsora is bemutatta. Ezt a technikát fogjuk a tanfolyamon is pontról-pontra követni, mely különböző élvezetes rajzfeladatokból áll.

Megtanulod részleteiben látni a képet, a fény-árnyék hatásokat, az arányokat, a negatív tereket, a vonalak egymáshoz való viszonyát, a perspektivikus ábrázolást, rajzolunk csendéletet és a 4. nap végén GARANTÁLTAN olyan rajzot fogsz tudni készíteni, amit addig elképzelni sem tudtál magadról. Bár azt gondolom, hogy a tanulók rajzai elég meggyőzőek a tanfolyam minőségével és sikerességével kapcsolatban.

Nem számít hogy jobb vagy bal kezes vagy, nincs jelentősége a tanulás szempontjából. A tanfolyam diszlexiás és diszgráfiás problémákban is segítséget nyújt, kiváló terápiás elfoglaltság. Segít az önértékelési gondok leküzdésében, félelmek, szorongások, stresszek oldásában.

 

www.rajzoljunk.hu/

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.