Tippek kisgyermekes nyaraláshoz!

Minden szülőnek, minden családnak jár a kikapcsolódás. Emlékszem, amikor én gyermek voltam, mindig vártam a kirándulást, a nyaralást, mert azok a napok másként zajlottak , mint egy általános hétköznap. Sokkal több nevetés, móka, társasjáték volt rá a jellemző és persze a kevésbé merev szabályok!

Az utazás

Mindegy milyen közlekedési eszközt választotok, mindig legyen nálatok elég játék vagy legalább ti legyetek topon, hogy ne unatkozzon a kicsi, hiszen egy unatkozó kisgyermeknél már csak a kettő vagy több unatkozó lurkó a megterhelőbb. Szóval pakoljatok el pár úti-társasjátékot! Nagyon jókat lehet kapni a multikban- kevés pénzért, tulajdonképpen az a lényege, hogy ugyanúgy működnek, mint nagyobb társasjáték rokonai, csak kisebb helyen elférnek.

Kicsikkel lehet az utazás ideje alatt pónizni, kártyázni, babázni, nagyobbakkal ország-városozni, autószín számolót játszani, szóláncozni. (ezt a játékot ovis gyerekek is tudják játszani, főleg, ha nem ragaszkodunk mereven a szabályokhoz)
Ha kocsival mentek, indulás előtt kalkuláljátok be, hogy valószínűleg meg kell állni párszor az utazás ideje alatt.  Különben, azt hiszem ez mindenkinek jót tesz; sofőrnek, utasnak egyaránt. CD-re  ki is írhatod a kedvenc meséjét, nem kell drága lemezekre gondolni,  ezt te magad is rögzítheted.

Idegenben töltött napok

Minden gyermek szereti a megszokott környezetben tudni magát, ezért igyekezz mindent az otthoni családi rutinhoz hasonlóan tenni. Persze, egy-két órás csúszások beleférnek, de azért ne nagyon borítsátok fel a kisgyerkőc napirendjét!Vigyétek nyugodtan az utazóágyat, amit már ismer, cumit, rongyikát, kinek mi a segítség az elalváshoz, és így várhatóan könnyebben megy majd az esti cécó mindenkinek.

Étkezés

Ha szállodában, vagy étteremben étkeztek, akkor keress a játszósarokhoz közel étkezőasztalt. Így, ha a kicsi meg is unta a kajálást, vagy már jól lakott, mehet játszani, ti pedig nyugodtan elkölthetik a vacsit fél szemmel a játszórészre sandítva. Ha az asztal morzsás, vagy kajamaradékos lesz, ezen ne idegesítsd fel magad, a szállodák ma már fel vannak készülve a kisgyermekes vendégekre. Ha meg nem, akkor vessenek magukra! A kisgyermekeseké (is) a világ…

Törekedj a biztonságra!

Nagyon fontos, hogy bár sok olyan tevékenységet folytatunk nyaralás alatt, amit otthon nem, de egy valamit mindig tarts szem előtt! Ügyelj a biztonságra! Tömegben tegyél a gyerek karjára egy karszalagot, telefonszámmal ellátva, arra az esetre, ha elveszne, nagyobbak vigyék magukkal nyugodtan a mobiltelefonjukat. A vízpart mellett mindig figyelj a gyermekekre, hiszen egy rossz mozdulat, egy kapkodás, egy idétlen játékmozzanat és súlyos balesetek történhetnek.

Nem szeretném negatív bekezdéssel zárni az írást, érezzétek jól magatokat, keressétek a kikapcsolódáshoz legalkalmasabb pihenőhelyet és hagyjatok mindent magatok mögött!Ez a pár nap csak rólatok szól!

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.